Saudijska Arabija

Iran odgovoran za napade na naftna postrojenja

  • 21.09.2019. 16:33

Saudijska Arabija saopštila je danas da je Iran odgovoran za napade na naftna postrojenja državne kompanije "Aramko" 14. septembra.

"Iran je odgovoran za napade dronom na naftna postrojenja u našoj zemlji", rekao je saudijski ministar spoljnih poslova Adel al-DŽubeir.

On je dodao da Saudijska Arabija pregovara sa saveznicima i prijateljima kako bi odlučila o narednim koracima, te da se čekaju rezultati istrage.

DŽubeir je naglasio da će Rijad preduzeti odgovarajuće korake kao odgovor na napade na naftna postrojenja ako se dokaže da iza toga stoji Iran.

Dva drona pala su na naftna postrojenja Saudijske Arabije 14. septembra što je dovelo do požara i djelomičnog prekida proizvodnje nafte. Odgovornost za napad preuzeli su jemenski Huti, podsjeća "Sputnjik". /kraj/dd

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм