Четири нападача

Исламска држава објавила фотографију терориста који су извршили напад у Москви?

  • Извор: Телеграф
  • 23.03.2024. 15:23

Исламска држава (ИД) објавила је данас фотографију тврдећи да су на њој четворица нападача која су извршила смртоносни терористички напад на концертну дворану Крокус надомак Москве у којем су погинуле најмање 133 особе, објавила је на свом Телеграм каналу новинска агенција ИД Амак.

"Напад је изведен у контексту немилосрдног рата између Исламске државе и земаља које се боре против ислама", наводи се у саопштењу агенције Амак, преноси Ројтерс.

Исламска држава је преузела одговорност за синоћњи напад на концертну дворану Крокус, али постојале су индиције због којих Русија истражује повезаност нападача са Украјином упркос тврдњама украјинских званичника да званични Кијев нема никакве везе са нападом.

Руске власти су у суботу саопштиле да су ухапсиле 11 људи, укључујући четворицу осумњичених наоружаних нападача повезаних са терористичким нападом на концертну дворану Крокус, пише Телеграф.

Исламска држава огласила се непосредно након терористичког напада у Москви, и преузела одговорност.

Међутим, након хапшења нападача руски званичници објавили су да су терористи имали контакте у Украјини, као и да су планирали да побјегну у ту земљу.

У изјавама током саслушања, о чему постоје и видео докази, терористи су рекли да им је плаћено да изврше напад.

Са друге стране, западни званичници још синоћ су објавили да иза напада стоји Исламска држава, као и да су о могућем нападу обавијестили Русију прије десетак дана.

Терориста из Москве признао да је убијао за паре: Открио колико

Терориста из Москве признао да је убијао за паре: Открио колико


Све више снимака ухапшених терориста - ВИДЕО

Све више снимака ухапшених терориста - ВИДЕО


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм