Poslije smrti trinaestogodišnjeg dječaka u nesreći

Italija: Uvođenje regulativa za električne trotinete

 • Извор: СРНА
 • 01.09.2021. 09:17

Poslije smrti trinaestogodišnjeg dječaka u nesreći sa trotinetom na elektronski pogon u italijanskom gradu Sesto San Đovani obavezno je nošenje kacige i uvedeno je ograničenje brzine za ovu vrstu prevoza.

Gradonačelnik Sesto San Đovanija Roberto Di Stefano rekao je da je ograničenje brzine za električne trotinete na uređenim biciklističkim stazama 20 kilometara na čas, a pet kilometara na čas u pješačkim zonama.

Lokalni mediji navode da je tinejdžer vozio trotinet na biciklističkoj stazi kada je pao i kasnije je preminuo od zadobijenih povreda.

Brojni mediji izvijestili suno ovom slučaju i obnovljena je diskusija o uvođenju regulativa o ovom sve popularnijem načinu prevoza.

Komisija za saobraćaj u Poslaničkom domu trenutno radi na nacrtu zakona prema kojem će na nacionalnom nivou biti određena minimalna starosna granica za upravljanje električnim trotinetom i kaciga će biti obavezna.

Gradonačelnik Firence Dario Nardela najavio je da će od 1. decembra i u tom gradu biti obavezno nošenje kacige za vozače električnih trotineta.

Vožnja više od jedne osobe će biti zabranjema i svi prekšioci biće suočeni sa novčanom kaznom u iznosu između 50 i 250 evra. Trotineti će morati da budu parkirani na određenim mjestima, a ne kao do sada ostavljeni na trotoaru.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

 • 18:20 Чаролија Републике Српске (еп.04)

  ''Чаролија Републике Српске (еп.04)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.