Rim

Italijanski senator pronađen mrtav u kancelariji

  • Извор: Анадолија
  • 03.03.2023. 19:11

Italijanski senator Bruno Astore iz PD-a, glavne opozicione krovne stranke lijevog centra, preminuo je danas u kancelariji Senata u palati Cenci, koja se nalazi u središtu glavnog grada Rima, objavila je novinska agencija ANSA.

Kancelarija glavnog javnog tužioca u Rimu pokrenula je istragu zbog sumnje na samoubistvo, a istraga će se sprovesti u Astoreovoj kancelariji. U skladu s ovom istragom, napomenuto je da će se odlučiti hoće li se sprovesti obdukcija tijela pedesetdevetogodišnjeg Astorea.

Nakon Astoreove smrti stigle su poruke saučešća od vodećih ljudi italijanske politike.

Predsjednik Senata Ignacio La Rusa izjavio je da mu je jako žao zbog incidenta i naredio da se zastave u Senatu spuste na pola koplja.

"Duboko sam ožalošćena zbog smrti Brune Astorea, senatora i sekretara PD-a za regiju Lazio. Bio je strastven i vjeran protivnik, dobra osoba. U svoje ime i u ime svoje vlade, dijelim bol njegove supruge, porodice i političke zajednice", napisala je na Tviteru premijerka Đorđa Meloni.

Astore, koji je 2013. godine prvi put izabran u Senat s lista PD-a, treći je put izabran za senatora na prijevremenim izborima održanim 25. septembra 2022. godine.

U međuvremenu, list "La Republika" je napisao da je senator Astore "možda oduzeo sebi život".

Тагови: