78 organizacija

Japan uveo novi paket sankcija Rusiji: Na listi generali, novinari, fabrike, banke...

  • Извор: Агенције
  • 26.05.2023. 09:15

Japan je uveo novi paket sankcija protiv Rusije koji obuhvata 78 organizacija iz Rusije i 17 fizičkih lica, među kojima je više ruskih generala, kao i novinari. Takođe, za 80 organizacija uvedena je zabrana izvoza.

Među sankcionisane 24 osobe su novinarka Olga Skabejeva, komandant bataljona Sparta Artjom Žoga i generalni direktor koncerna Almaz-Antej Jan Novikov. Osim toga, među pojedincima na crnoj listi su komandant Vazdušno-desantnih trupa general-pukovnik Mihail Teplinski i komandant ruskih strateških raketnih trupa general-pukovnik Sergej Karakajev.

Vještačka inteligencija našla lijek protiv smrtonosne superbakterije

Vještačka inteligencija našla lijek protiv smrtonosne superbakterije

Pojedinačne sankcije su takođe uvedene nizu vladinih zvaničnika i tužilaca iz narodnih republika Donjecka i Luganska (DNR i LNR) i regiona Zaporožje i Herson. Međutim, oni su dodani na drugu listu, jer japanska vlada ne priznaje pristupanje tih teritorija Rusiji.

Među kompanijama pogođenim sankcijama su "Ruski državni istraživački centar SCRI Elektropribor", proizvoćač bespilotnih letelica, Centralni istraživački institut Burevestnik, Centralni istraživačko-razvojni institut Ciklon, Elektronstandart, Uralski zavod civilnog vazduһoplovstva i druga preduzeća.

Slučaj obišao region: Za 16 i po mjeseci zaradila 90.000 evra

Slučaj obišao region: Za 16 i po mjeseci zaradila 90.000 evra

Osim toga, Japan uvodi izvozna ograničenja za 80 ruskih kompanija, saopštila je vlada zemlje.

Glavni sekretar japanske vlade Hirokazu Macuno rekao je da će njegova zemlja takođe zabraniti pružanje građevinskih i inženjerskih usluga Rusiji.

Osim toga, japanska vlada će uskoro zabraniti izvoz niza artikala koji "pomažu u jačanju ruske industrijske baze", ali će njihova lista biti sastavljena kasnije.

Klimatolog: Hrvatska bi mogla postati polupustinja

Klimatolog: Hrvatska bi mogla postati polupustinja

Japanske antiruske sankcije sada pogađaju oko 1.000 pojedinaca i oko 100 organizacija iz Rusije. 

Тагови: