У близини Јемена

Још један напад у Црвеном мору, погођен грчки брод који је пловио за Израел

  • Извор: Кликс
  • 16.01.2024. 16:21

Према извјештајима, још један теретни брод је био на мети и погођен пројектилом у близини обале Јемена.

Брод за расути терет МТ Зографиа у грчком власништву с 24 члана посаде пловио је без терета из Вијетнама за Израел, рекли су извори грчког министарства поморства новинској агенцији Ројтерс.

Брод је погођен пројектилом код Јемена док је пловио према сјеверу кроз Црвено море, рекли су извори, додајући да нико није повријеђен, пише Скај Њуз.

Британска поморска заштитарска компанија Ембреј упозорила је у уторак у савјетодавној биљешци да је грчки брод за расути терет који плови под заставом Малте наводно био гађан и погођен пројектилом.

Агенција Краљевске морнарице УК Меритајм Траејд Оперејшнс (УКМТО), која пружа безбједносне информације трговачком бродарству, такође је рекла да је примила извјештај о "инциденту" 100 наутичких миља сјеверозападно од јеменске луке Салеф.

Хути неколико седмица проводе блокаду израелских лука у бродова. Након што су САД и Велика Британија прошле седмице покренули ваздушне нападе на групу у Јемену, водство Хута је рекло да ће се бродови из те двије земље такође сматрати метама.

Напад у уторак услиједио је након напада у понедјељак у којем је пројектилом погођен брод за расуту робу у власништву САД-а.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.