Denis Pušilin

Još jedna zemlja priznala Donjecku Narodnu Republiku

  • Извор: СРНА
  • 13.07.2022. 16:38

Lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin objavio je da je Sjeverna Koreja priznala nezavisnost DNR.

"Demokratska Narodna Republika Koreja priznala je danas Donjecku Narodnu Republiku. Međunarodni status DNR i njena državnost nastavljaju da jačaju. To je još jedna diplomatska pobjeda za nas", izjavio je Pušilin.

On je zahvalio Sjevernoj Koreji zbog "velike podrške narodu Donbasa".

"Ova politička odluka omogućiće i osnovu za budući razvoj ekonomskih odnosa. Bilateralni odnosi će omogućiti našim kompanijama da prošire trgovinu. Radujem se aktivnoj i plodnoj saradnji", napisao je Pušilin na "Telegramu".

Ministar spoljnih poslova DNR Natalija Nikonorova izjavila je juče da su u toku pregovori sa Sjevernom Korejom u vezi sa priznanjem nezavisnosti Donjecke Narodne Republike, podsjeća TASS.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin saopštio je 21. februara da Moskva priznaje DNR i Lugansku Narodnu Republiku /LNR/. Lideri Rusije, DNR i LNR potpisali su sporazume o prijateljstvu, saradnji i uzajamnom pomaganju, a Moskva je uspostavila diplomatske odnose sa republikama u Donbasu 22. februara.

Republike u Donbasu ranije su priznale Sirija, Južna Osetija i Abhazija.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.