Лидер Чеченије

Кадиров шаље сина (16) у војску

  • Извор: Агенције
  • 29.11.2023. 11:16

Син чеченског лидера Рамзана Kадирова 16-огодишњи Адам Kадиров именован је за проматрача новог стрељачког батаљона, који је дио снага руског Министарства обране, рекао је високо позиционирани чеченски званичник Адам Делимханов.

"Ово именовање је природан резултат Адамових значајних заслуга у одржавању вјерских, породичних и културних вриједности нашег народа", рекао је Делимханов, који је на челу чеченске дивизије Руске националне гарде и члан руског парламента.

Син чеченског лидера, који је прошле недјеље напунио 16 година и који је недавно именован за главног тјелохранитеља свога оца, снимљен је у септембру како шакама и ногама удара затвореника оптуженог за спаљивање Kурана. 

Снимак, који је објавио његов отац Рамзан Kадиров, изазвао је осуде, док је Kадиров тада рекао да је поносан на свог сина и да га поштује јер је стекао "идеале части, достојанства и одбране своје вјере".

Чеченски стрељачки батаљон основан је раније овог мјесеца, а сада је дио снага руског Министарства одбране, пренијели су руски медији.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: