Пољска

Камионџије блокирале граничне прелазе

  • Извор: СРНА
  • 06.11.2023. 17:59

Возачи камиона у Пољској данас су блокирали три гранична прелаза са Украјином, саопштиле су власти.

Возачи камиона у Пољској најавили су блокаде у знак протеста због, како наводе, понашања украјинских колега који наносе штету њиховом пословању.

Од почетка сукоба у Украјини прошле године, камионџије из те земље изузете су од тражења дозволе за прелаз пољске границе и фирме из Русије и Бјелорусије формирају фирме у Пољској.

Међу захтјевима демонстраната је, између осталог, поновно увођење забрана за камионе са украјинским регистарским таблицама који улазе у Пољску и забрана рада превозницима са капиталом изван ЕУ.

"Протестујемо због ометања рада превозника у Пољској које узрокује неконтролисан прилив компанија из Бјелорусије, Русије и Украјине", рекао је власник превозничке компаније и предсједник удружења камионџија Карол Ричлик.

Камионџије своју ситуацију упоређују са пољским пољопривредницима, који су добили концесије од власти након што су се жалили на прилив јефтиног украјинског жита.

Демонстранти заустављају камионе на три гранична прелаза и допуштају пролазак једног теретног возила на сат, уз изузетак испоруке опреме за украјинску војску и возила са живом стоком.

Мјере протеста обухватају саобраћај у оба правца на прелазима Дорохуск и Хребене-Рава Руска, те на по једну трају кроз Корцову.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.