ATV

Novac, snimak i društveno korisni rad

Kanadska ljepotica ubila policajca, neće ići u zatvor!

  • Izvor: B92
  • 02.06.2023. 11:17

Džasmin Hartin, kanadska bogatašica i bivša partnerka Endrua Eškrofta, sina britanskog milijardera, optužena je da je neoprezno pucala na šefa policije u Belizeu, ali neće ići u zatvor, piše Bi-Bi-Si.

Umjesto da ode iza rešetaka, Hartin će samo platiti kaznu od 30.000 funti i odraditi 300 sati društveno korisnog rada. Pored toga, mora da snimi video-snimak upozorenja o opasnostima pijanstva i pogrešnog rukovanja vatrenim oružjem, prenosi Breaking Belize News.

Preminuo poznati pjevač, godinama se borio sa teškom bolešću

Preminuo poznati pjevač, godinama se borio sa teškom bolešću

Hartin (34) priznao je krivicu za ubistvo iz nehata policajca Henrija Džemota (42) koje se dogodilo krajem maja 2021. godine. Džemot je preminuo nakon što je zadobio prostrelnu ranu u glavu.

U noći ubistva bili su zajedno na pristaništu

Tokom istrage je otkriveno da su Hartin i Džemot, koji su bili prijatelji, zajedno bili na ostrvu Ambergris Kej u noći njegove smrti. Prema policijskom izvještaju, prošetali su plažom prije nego što su završili na molu, gdje joj je Džemot dao pištolj da odloži.

Produžen pritvor ocu dječaka koji je počinio masakr

Produžen pritvor ocu dječaka koji je počinio masakr

Hartin je istražiteljima rekla da je bila pijana dok je držala Glok 17 i da je slučajno opalio. Policija ju je pronašla u blizini mola, krvavu i izbezumljenu, a tijelo ubijenog pronađeno je u moru.

Prema krivičnom zakonu Belizea, maksimalna zatvorska kazna za ubistvo iz nehata je pet godina. Dok je bila na slobodi čekajući kraj suđenja, Hartin je dala nekoliko intervjua i pojavila se u dokumentarcu "Jedan metak u Belizeu".