Краљевска породица

Кејт и Вилијам понудили руку помирења Харију и Меган

  • 03.04.2024. 13:37

И док једни стручњаци не вјерују да ће доћи ускоро до помирења Кејт Мидлтон и принца Вилијама са Меган Маркл и принцом Харијем, допиру и другачије приче о томе да су принцеза и принц од Велса понудили граничицу мира војвоткињи и војводи од Сасекса са жељом да виде њихову дјецу Лилибет Дајану и Арчија Харисона, каже инсајдер из британске краљевске породице, а пише Мирор. Ко је одбио ту понуду и због чега?

Односи између Кејт Мидлтон и принца Вилијама и Меган Маркл и принца Харија су веома затегнути, чему су допринијели и бројни јавни скандали иницирани изјавама о двору војвоткиње и војводе од Саскеса као и његовим мемоарима "Спаре" објављеним 2023. Зато је понуда мира принцезе и принца од Велса, о којој се сада прича, дочекана као велико изненађење.

Како пише Мирор, Кејт Мидлтон и принц Вилијам направили су позитиван преокрет, а као кључна ставка се издваја њихова жеља да виде Арчија и Лилибет. Кћерка Меган и Харија била је до сада само једном у Великој Британији, а у јуну ће напунити три године.

Принцеза и принц од Велса покушали су да подстакну Сасексове да са дјецом допутују у Лондон, али је Меган Маркл то одбила, тврди краљевски стручњак Том Квин.

- Нема шансе да би Меган довела дјецу у Уједињено Краљевство. Вилијам и Кејт су предложили да Меган и Хари доведу дјецу и да два пара и њихове породице покушају да се помире, али приједлог за сада није нигдје одвео - истакао је стручњак.

Хари би требало да се у јуну врати за Лондон због 10. годишњице "Invictus games"  чији је покровитељ. 

"The Sun"  је раније писао да Кејт и Вилијам ни не размишљају о том доласку односно о наводном помирењу са Харијем и Меган као и да су усмјерени на бригу о њеном здрављу и њиховој дјеци, Шарлот, Џорџу и Лују.

Након што се 22. марта сазнало да Кејт Мидлтон има рак, што је принцеза саопштила видео обраћањем, коментарисало се да није добро да се Хари запути у британску престоницу јер би се тиме изазвала негативна пажња.

Британски медији: Кејт Мидлтон под притиском обзнанила дијагнозу

Британски медији: Кејт Мидлтон под притиском обзнанила дијагнозу


Ричард Фицвилијамс је рекао: "Меган очигелдно није одушевљена посјетом Британији јер овдје није популарна. Није ни Хари, али за њега је другачије. Она је ово тражила. Ако дође, биће то огроман негативан публицитет због начина на који се понашала протекле четири године. Ту су и Арчи и Лилибет који су потпуно беспријекорни".

Фицвилијамс је истакао да би недавни спор који је Хари изгубио око безбједности њега, Меган и дјеце у Британији, Меган Маркл могла да искористи као изговор да не дође у Велику Британију.

Мај је свакако близу, посјета Харија постаје све извјеснија, а сазнаће се да ли ће бити позитивног преокрета у породичним односима или ће се задржати статус кво.

Подсјетимо, Кејт Мидлтон је у раној фази лијечења од краја фебруара. Имала је 16. јануара тешку планирану операцију абдомена у приватној лондонској болници. Најприје се сматрало да је у питању бенигна болест, накнадне анализе установиле су да је у питању канцер.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: