Marija Zaharova

"Kijev nemoćan na frontu, pa napada civilne objekte"

  • 12.08.2023. 15:48

Oružane snage Ukrajine su, uprkos ogromnoj pomoći Zapada, nesposobne da promjene situaciju na frontu i zato pokušavaju da se dokažu uz pomoć nedostojnih terorističkih napada na civilne objekte i obično stanovništvo, poručila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova povodom današnjeg napada na Krimski most.

Rusija oštro osuđuje terorističke napade na Krimski most, objekat koji nema funkciju u sukobu, međutim, izložen je napadima od jeseni prošle godine, a u tim napadima je bilo civilnih žrtava, navodi se u saopštenju ruskog MSP.

Ispaljeni projektili na Krimski most

Ispaljeni projektili na Krimski most

"Ovakva sabotaža daje međunarodnoj zajednici priliku da se još jednom uvjeri u pravu suštinu kijevskog režima. Ovakvi varvarski postupci se ne mogu opravdati i neće ostati bez odgovora", poručila je Zaharova.

"Danas popodne, kijevski režim je još jednom pokušao da izvede teroristički napad na Krimski most. Ovog puta su iskoristili protivvazdušnu vođenu raketu S-200, modifikovanu za napad", podsjetila je Zaharova.

Prema informacijama ruskog Ministarstva odbrane, raketa je blagovremeno otkrivena, sistemi protivvazdušne odbrane su je presreli u vazduhu i oborili. Žrtava i štete nije bilo.

Moskva: Osujećen ukrajinski napad dronovima na Krim

Moskva: Osujećen ukrajinski napad dronovima na Krim

Međutim, nešto kasnije prema Kerčkom moreuzu je letjela još jedna neprijateljska raketa koju su ruski sitemi PVO oborili.

Ni ovo nije sve, Krim je sinoć bio izložen masovnom napadu ukrajinskih dronova, dodala je i podsjetila da je od 20 dronova koji su krenuli na Krim, 14 je uništeno sistemima PVO, a još šest sredstvima za elektronsko ratovanje.

Пратите нас и путем Вибера

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина