Kijev ponovo krenuo dronom na Moskvu, Rusi spriječili napad

  • Извор: РТ Балкан
  • 26.08.2023. 08:37

Sistemi protivvazdušne odbrane su uništili dron iznad teritorije Istrinskog okruga Moskovske oblasti, javilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Biznis centar Moskva Siti nakon što su ruski sistemi PVO uništili ukrajinske dronove, 1. avgust 2023. godine

“Kijevski režim je pokušao da izvede još jedan teroristički napad u Moskvi koristeći dron, međutim, ruske snage su reagovale na vrijeme i spriječile napad”, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Spriječen teroristički napad Kijeva u regionu Moskve

Spriječen teroristički napad Kijeva u regionu Moskve

Napad se desio u 2 časa poslije ponoći, a neprijatelj je koristio dron avionskog tipa, preciziralo je Ministarstvo.

"Sistemi protivvazdušne odbrane su uništili dron iznad teritorije Istrinskog okruga Moskovske oblasti", navodi se u saopštenju.

To je nešto ranije javio i gradonačelnik ruske prestonice Sergej Sobjanin. Nema žrtava niti materijalne štete, a na licu mjesta rade specijalne službe, napisao je on na Telegramu.

Moskovski aerodromi "Domodedovo" i "Vnukovo" sinoć su ograničili letove, a to je trajalo oko sat vremena, prenose "RIA Novosti".

Amerikanci konačno priznali: Ukrajinska kontraofanziva ne ide po planu!

Amerikanci konačno priznali: Ukrajinska kontraofanziva ne ide po planu!

Slično se desio 21. avgusta kada je Kijev uz pomoću dva drona pokušao da izvede teroristički napad na rusku prestonicu, što im ni tada nije pošlo za rukom, prenosi RT.

Aerodromi sada rade po redovnom rasporedu, dodaje ruska medijska agencija.

U posljednje vrijeme ukrajinske vlasti sve češće pribjegavaju terorističkim metodama, rekla je ranije portparolka ruskog MSP i objasnila da je to zbog očigledno neuspješne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

Teror kojim se koristi kijevski režim dodatno pogoršava ukrajinsku krizu i odlaže izglede za njeno mirno rješavanje, istakla je tada Marija Zaharova.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина