Марија Захарова

"Кијев спреман да узима кредите које ће плаћати генерације како би гинули данашњи Украјинци"

  • Извор: Спутник Србија
  • 10.04.2024. 12:04

Украјински предсједник Володимир Зеленски, који је спреман да од Сједињених Америчких Држава добија кредитну помоћ за наставак борбених дејстава, спреман је да посегне у џепове будућих генерација својих суграђана како би садашњи Украјинци наставили да умиру, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова на брифингу.

Она је истакла да је Зеленски у интервјуу украјинској телевизији најавио да је Украјина сагласна да се бори на кредит, уколико САД одобре овакву врсту помоћи.

„У случају потребе, он ће без двоумљења продати преостала природна богатства Украјине, иако не знам колико је тамо остало. Жртвоваће судбине милиона суграђана који су за њега, једноставно, потрошни материјал“, рекла је Захарова.

Позвавши се на податке украјинског Министарства финансија, Захарова је закључила да ће државни дуг Украјине на крају 2023. године достићи 85 одсто БДП земље, премашивши 145 милијарди долара.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм