Japanski naučnici ovdje vršili jezive eksperimente

Kineski arheolozi pronašli podzemni lavirint iz pakla

  • Извор: СРНА
  • 29.05.2023. 19:23

Kineski arheolozi su otkrili podzemni "bunker" u kojem su japanski naučnici prije i tokom Drugog svjetskog rata sprovodili brutalne eksperimente na ljudima, piše Business Insider.

Vjeruje se da je Jedinica 731 Japanske imperijalne vojske postrojenje kod grada Ande u Kini između 1935. i 1945. koristila za eksperimente na ljudima, prenosi Jutarnji.hr.

Japanski naučnici su zatvorenike izlagali patogenima i potom ih secirali kako bi utvrdili kako utiču na ljudsko tijelo. Mediji pišu da je Japanska imperijalna vojska stečena otkrića koristila za širenje tifusne groznice, kolere i kuge po Kini.

Ozloglašena jedinica je vršila eksperimente na muškarcima, ženama i djeci te ubila hiljade ljudi.

Istraživanje koje je u maju objavljeno u časopisu Northern Cultural Relics moglo bi da pruži nove dokaze o ratnim zločinima.

"Istraživanje pokazuje koliko su strahote koje je Jedinica 731 počinila uticale na napore svetske zajednice da spriječi upotrebu biološkog oružja", rekli su istraživači iz Instituta za kulturalne starine i arheologiju u provinciji Heilongjiang.

Arheolozi su nakon što su 2019. pokrenuli istragu utvrdili da je podzemno postrojenje sadržavalo nekoliko povezanih tunela i komora. U istraživanju su koristili geofizička istraživanja, bušenja i iskopavanja. Naučnici još uvijek nisu ušli u bunkere, ali je sondiranje otkrilo detalje o podzemnim strukturama.

Klaster bunkera u obliku slova "U" otkriven je na dubini od 154 centimetra ispod površine zemlje. Otkrivena je i okrugla soba za koju arheolozi misle da je korišćena za promatranje i seciranje ljudi koji su izloženi patogenima i hemijskim agensima. Naučnici su rekli da je njihovo znanje o podzemnom postrojenju još uvijek preliminarno te da će se morati odraditi još ispitivanja kako bi se utvrdile veze između struktura.

Većina zgrada na površini zemlje u Andi uništeno je 1945. godine kako bi se izbrisali dokazi o eksperimentima, međutim podzemne strukture su još uvijek čitave.

Postrojenja su se gradila pod zemljom kako bi se aktivnosti koje su se u njima preduzimale mogle sakriti od znatiželjnih očiju. Pod zemljom se nalaze barake, kupelji i menze.

Sovjeti su uhapsili neke naučnice koji su bili dio Jedinice 731 te im 1949. u Habarovsku sudili za ratne zločine. Članovi jedinice koji su uhapšeni u Sjedinjenim Američkim Državama dobili su imunitet u zamjenu za svoja saznanja.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм