Зеленски плаћа за своје грешке

Кличко подржао Залужног: Украјинска војска је у ћорсокаку!

  • 03.12.2023. 12:49

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни рекао је истину о тренутној ситуацији у којој се налазе украјинске трупе на фронту, изјавио је градоначелник Кијева Виталиј Кличко за швајцарски портал "20 Минутен".

Раније је Валериј Залужни признао да је дошло до застоја у сукобу и за "Економист" навео да "највјероватније неће бити дубоког и успјешног продора". Кијев и Запад очекивали су више од дуго најављиване украјинске контраофанзиве.

Подржавши Залужног, Кличко је оцијенио да људи понекад не желе да чују истину.

Украјински канал: Американци спријечили смјену Залужног

Украјински канал: Американци спријечили смјену Залужног

"Главнокомандујући Оружаних снага Украјине преузео је одговорност и објаснио право стање већине јединица војске и образложио разлоге за ћорсокак. Можемо еуфорично да лажемо наше људе и партнере, али нећемо моћи то да радимо заувијек", признао је Кличко.

Градоначелник украјинске престонице је назвао критике низа украјинских политичара на рачун Залужног неправедним, поручивши да је на његовој страни.

Украјинци не вјерују Зеленском, вјерују другом човјеку

Украјинци не вјерују Зеленском, вјерују другом човјеку

На питање новинара швајцарског портала да ли има политичке амбиције у вези са мјестом предсједника Украјине, градоначелник Кијева је рекао да би сада "било глупо да се размишља о томе".

"Данас се само ради о томе да ли ће Украјина уопште наставити да постоји. Истовремено, међу нашим политичарима је већ у току позициони рат - у земљи која је несигурна у своје постојање. То је једноставно глупо. Тако да би било неразумно да сада говорим о својим политичким амбицијама", истакао је.

Кличко је додао да није изненађен падом популарности Владимира Зеленског, као и да украјински предсједник плаћа за грешке које је направио.

И Пољаци схватају:

И Пољаци схватају: "Зеленски да изађе из бункера и отријезни се"

"Људи виде ко је ефикасан, а ко није. Било је и има много очекивања. Зеленски плаћа за грешке које је направио", закључио је, а преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера