Amber alert

Ko je bila Amber Hagerman?

  • Извор: АТВ
  • 12.01.2023. 19:45

Amber Hagerman bila je 9-godišnja djevojčica koja je oteta i ubijena 25. januara 1996. godine u Arlingtonu u Teksasu, SAD. Njen nestanak i tragična smrt podstakli su zajednicu da se angažuje u borbi protiv dječjeg zlostavljanja i nestanka.

Amberin nestanak je izazvao veliku paniku među roditeljima u Arlingtonu, a njeno tijelo pronađeno je dva dana kasnije u blizini jezera. Policija je istraživala slučaj, ali do danas nije riješen.

Njen slučaj je doveo do stvaranja AMBER Alerta, sistema upozorenja za hitne situacije koji se koristi za brzo i učinkovito upozoravanje javnosti na nestanak djece. Sistem se danas koristi u Sjedinjenim Državama i drugim zemljama širom svijeta.

Amberina smrt je i dalje velika traumatična događaj za njenu porodicu, prijatelje, i zajednicu, a njena pravda se još uvijek traži. Policija i dalje traži informacije o ovom slučaju i poziva svakoga ko ima informacije da se javi.

Amberin tragični slučaj je podsjetnik na važnost očuvanja bezbjednosti djece i neprekidnog rada na rješavanju slučajeva nestanka djece. Njena smrt je takođe inspirisala zajednicu da se angažuje u borbi protiv dječjeg zlostavljanja i nestanka.

Kako je oteta?

Prema izvještajima, Amber Hagerman je bila na biciklu u blizini svoga kućnog naselja 25. januara 1996. godine kada je oteta. Ona se igrala sa svojim bratom kada se odvojila od njega i odjednom nestala. Njen brat je odmah prijavio nestanak nadležnim službama, ali do trenutka kada je pronađena, prošlo je nekoliko sati.

Njeno tijelo pronađeno je dva dana kasnije u blizini jezera u Arlingtonu, Teksas. Ukazuje se na to da je bila žrtva nasilnog zločina.

Iako su se policija i službe potrudili da pronađu počinioca riješe slučaj, do danas nije pronađen odgovoran za Amberinu smrt. I dalje traju istrage i poziva se svako ko ima informacije o ovom slučaju da se javi nadležnim službama.

Policija je provela detaljnu istragu o nestanku i ubistvo Amber Hagerman, međutim do danas nije uspjela riješiti slučaj. Istražioci su radili na više tragova i sumnjivih osoba, međutim nisu uspjeli pronaći dokaze koji bi doveli do optužbe počinioca.

Istražioci su koristili različite metode kako bi pronašli odgovore, uključujući analizu DNK-a, svjedočenja svjedoka, i korištenje najnovije tehnologije za pronalaženje tragova. Međutim, do sada nije bilo uspješnih rezultata.

Amberin slučaj je i dalje otvoren i policija se i dalje trudi riješiti ovaj slučaj i pronaći odgovornog. Oni su pozvali javnost da se javi ako imaju bilo kakve informacije koje bi mogli pomoći u istrazi.

Detalji o tačnom ubistvu Amber nisu dostupni jer slučaj još uvijek nije riješen. Sve što se od policije moglu čuti je da je riječ o nasilnoj smrti. Čak ni izvještaj obdukcije nikada nije objavljen niti je novinarski "procurio" u javnost. Policija je naglasila da je zadržala određene informacije kako bi spriječila uticaj na istragu.


Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.