Cijena "sitnica"

Korisnici u Evropi će moći da sami popravljaju svoj iPhone

  • Извор: Б92
  • 07.12.2022. 10:30

Kompanija Apple proširuje program "Self service repair" i na evropsko tržište, dajući tako korisnicima pristup originalnim dijelovima, alatima i zvaničnim priručnicima za odabrane iPhone i MacBook uređaje.

Apple je prije izvjesnog vremena predstavio Self service repair program. Ovaj program, kako mu i sam naziv govori, daje mogućnost korisnicima Apple proizvoda da sami servisiraju svoje uređaje, bez potrebe njihovog nošenja u servis.

Ovaj program sada je dostupan i u nekim zemljama Starog kontinenta. Tačnije, usluga je od sada dostupna u Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Poljskoj, Španiji, Švedskoj i Velikoj Britaniji i omogućava korisnicima u tim regijama da sami poprave svoje uređaje.

Samim programom u Evropi obuhvaćeno je nekoliko serija i to – iPhone 12, iPhone 13, kao i iPhone SE (2022) telefon, ali ne i najnovija iPhone 14 serija. Takođe, podržani su i Mac računari sa Apple čipovima, ali ne i najnoviji M2 MacBook Air. Ipak, očekuje se da program uskoro obuhvati i najnovije uređaje.

Cijene rezervnih dijelova u Njemačkoj kreću se od 77 evra za zamjenu baterije iPhonea 13, pa do 330 EUR za paket zamjene ekrana. Isti dijelovi u Velikoj Britaniji koštaju 70 funti, odnosno 282 funte. Korisnicima koji istrošeni, odnosno pokvareni dio vrate Appleu, priznaće se određeni dio kako bi cijena paketa bila niža.

Ekran i senzor poklopca za MacBook Pro 14 koštaju 734 evrau Njemačkoj, dok matična ploča s početnim nivoom od 16GB RAM-a i 512GB interne memorije košta 959 evra.

Iznajmljivanje komplet alata za popravljanje iPhone i MacBook uređaja košta 59,95 evra, za period od 7 dana.

(b92)

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина