ATV

Заур Смирнов

Крим: Кијевске власти као да добијају премије за "лупетање глупости"

 • 22.11.2023. 13:38

Чини се као да кијевске власти за "лупетање глупости" добијају посебне премије и бонусе од западних господара, изјавио је представник Кримске међуетничке мисије Заур Смирнов коментаришући изјаву украјинског предсједника да је мир у замјену за признање Донбаса и Крима као руских региона неприхватљив за Украјину.

Изјава Владимира Зеленског који је за "Фокс њуз" рекао да би украјинске власти могле да разговарају са бившим америчким предсједником Доналдом Трампом о његовом приједлогу за мирно рјешење сукоба, али да је за Украјину неприхватљив мир у замјену за признање Донбаса и Крима као руског је бесмислена, оцијенио је Смирнов.

Више не крију сукоб: Зеленски ударио по генералу -

Више не крију сукоб: Зеленски ударио по генералу - "Скини униформу или се не мијешај"

"Кијевске марионете се такмиче једна са другом која ће да да бесмисленију изјаву о Криму и новим руским регионима. Дјелује као да за најапсурдније изјаве имају право на бонусе и и премије својих западних господара", каже Смирнов за "РИА Новости".

На основу пријетњи и планова које је Кијев од 2014. године упутио становницима Крима може да се објави цијели приручник о менталним поремећајима, додаје Смирнов.

Референдуми и приступању ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области у састав Русије организовани су у септембру прошле године. У ДНР је за припајање Русији гласало 99,23 одсто свих гласача, у ЛНР 98,42 посто, у Херсонској 87,05, а у Запорошкој 93,11 посто. Руски предсједник Владимир Путин се 30. септембра обратио поводом резултата референдума а касније и потписао споразуме о пријему региона у састав Русије.

Русија оборила три украјинска дрона: Заустављен покушај терористичког напада

Русија оборила три украјинска дрона: Заустављен покушај терористичког напада

Што се тиче Крима, он се вратио Русији у марту 2014. године након референдума одржаног послије државног удара у Украјини. На референдуму је 96,77 посто бирача на Криму и 95,6 посто у Севастопољу гласало за прикључење Русији.

Становници Крима су за поновно уједињење са Русијом гласали демократски, потпуно у складу са међународним правом и Повељом УН. Према ријечима предсједника Руске Федерације, питање Крима је "коначно затворено".

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.