Istražna komisija Rusije

Krivični postupak zbog upotrebe zabranjenih sredstava i metoda ratovanja

  • Извор: СРНА
  • 04.08.2022. 21:21

Istražna komisija Rusije otvorila je krivični postupak protiv oružanih snaga Ukrajine zbog upotrebe zabranjenih sredstava i metoda ratovanja nakon što je Ukrajina granatirala civilnu infrastrukturu u Donjecku.

"Pokrenut je krivični postupak na osnovu Krivičnog zakona Ruske Federacije zbog činjenice da su ukrajinski nacionalisti granatirali civilnu infrastrukturu u Donjecku i pogibije civila", saopštila je Komisija, prenosi RIA "Novosti".

Militanti su jutros granatirali centar Donjecka, a predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre saopštilo je da je, prema preliminarnim podacima, pet civila poginulo, a šest je povrijeđeno u granatiranju u okrugu Vorošilovski. Pod vatrom se našla i zgrada Donjeckog dramskog pozorišta.

Prema podacima Komisije, predstavnici ukrajinskih oružanih formacija gađali su koristeći artiljeriju infrastrukturu u Vorošilovskom okrugu u Donjecku. Tom prilikom oštećena je zgrada Donjeckog državnog akademskog muzičko-dramskog pozorišta, zgrada hotela Donbas Palas i dvije stambene zgrade duž Teatralne avenije.

Pored toga, poginulo je pet civila, među kojima i jedno dijete, koji su se nalazili u blizini pozorišta i hotela, a još šest osoba je povrijeđeno.

Istražna komisija utvrđuje lica koja su umiješana u ovaj napad, a koji su pripadnici ukrajinskih oružanih formacija, kako bi ih privela krivičnoj odgovornosti, kao i sve okolnosti zločina.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)