Трагедија

Кружи њена посљедња фотографија: Позирала код "плаве ватре", па пала са литице високе 75 метара

  • 22.04.2024. 15:53

Жена из Кине која је жељела да се слика на активном вулкану у Индонезији погинула је након што је, наводно згазила на своју одјећу и пала са литице високе 75 метара 20. априла.

Хуанг Лихонг (31) и њен супруг Џанг Лонг (32) били су дио групе која је обилазила Иџен - вулкански туристички парк у провинцији Источна Јава, познатом по феномену "плаве ватре". Пар се попео на ивицу кратера како би гледао излазак сунца, пренијели су медији.

Њихов туристички водич је рекао да их је упозорио на опасност близине кратера.

У почетку је Хуанг држала безбједну раздаљину два до три метра од ивице литице док је позирала за фотографије, рекао је водич.

Затим је почела да се помјера уназад да би била ближе дрвету са голим разбацаним гранама како би ухватила љепшу позадину.

Међутим, док је ишла уназад, случајно је згазила своју дугу одјећу и пала са литице.

На фотографији која кружи друштвеним мрежама види се наводно фотографија настала прије трагедије, преноси Телеграф.

Локална полиција је рекла 21. априла да је Кинескиња пала са висине од 75 метара и погинула.

   Њена смрт је класификована као несрећа.

Спасиоцима је наводно било потребно више од два сата да извуку њено тијело.

Иџен је познат по својој "плавој ватри", која је у ствари плава свјетлост која се емитује сагоријевањем сумпорних гасова.

Његов кратер, познат као Кавах Иџен, што значи усамљени кратер, популарно је мјесто за туристе и рударе, који ископавају жути сумпор који се стврдњава да би га продали за употребу за све, од козметике до шибица.

Вулкан редовно избацује мале количине штетних гасова, али локација остаје отворена за јавност.

Ноћу се вулкан Иџен издваја од околине плавом бојом која сија са његове лаве. Због велике количине сумпора и високе температуре, долази до сагоријавања сумпорних гасова и пламена плаве боје.

Његова лава је исте боје као и код осталих вулкана. Разлика је само у томе што ова лава садржи велике количине сумпорних гасова који изложени кисеонику и загрејани лавом почињу да горе стварајући пламенове плаве боје.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм