Ministar spoljnih poslova Rusije

Lavrov: Pravoslavlje i SPC na meti Amerike

  • Извор: СРНА
  • 30.08.2021. 15:17

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da SAD imaju za cilj uništenje pravoslavlja i pravoslavnog jedinstva na svijetu.

- Najštetniju ulogu ima vaseljenski patrijarh koji je pokušao da unese raskol, iako mu nije baš uspjelo, u kanonsku Ukrajinsku pravoslavnu crkvu. Takve pokušaje vidimo i u Bjelorusiji, Siriji, Libanu, na Balkanu, gdje je Srpska pravoslavna crkva na meti snažnih napada - rekao je Lavrov.

On je naglasio da je Ruska pravoslavna crkva pod snažnim pritiskom iz SAD, a da je to posebno primjetno u Ukrajini, Bjelorusiji i nizu drugih država i regiona.

Lavrov je podsjetio da ruska diplomatija tjesno sarađuje sa RPC, koja ima svoje crkve u mnogim državama, prenosi Sputnjik.

- RPC nosi svoje vrijednosti u inostranstvo, što pomaže postizanju ciljeva spoljne politike Rusije - rekao je Lavrov.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм