Ruski ministar spoljnih poslova

Lavrov: SAD prešle sve granice pristojnosti nastojeći da uspostave hegemoniju

 • Izvor: Sputnik Srbija
 • 26.03.2023. 14:08

Sjedinjene Američke Države su, u nastojanju da uspostave hegemoniju, prešle sve granice pristojnosti, ali Kina izvlači svoje zaključke, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Danas se od Sjedinjenih Američkih Država može očekivati bilo šta. U nastojanju da uspostave svoju hegemoniju, već su prešle sve granice pristojnosti: diplomatske, etičke i sve druge - rekao je Lavrov u intervjuu za televiziju Rusija 1, komentarišući izjave SAD o neprihvatljivosti poziva na primirje tokom samita lidera Rusije i Kine.

Prema njegovim riječima, o ovim izjavama se razgovaralo sa kineskim kolegama.

- Kineska strana odražava tradiciju velike civilizacije stare više hiljada godina. I kineska strana je sa godinama razvila svoj stil. On leži u dostojanstvu, sastoji se u dubokoj analizi svega što se dešava kako se ne bi preduzimali neki ishitreni koraci. Ali kineska strana, naravno, izvodi zaključke i to najdublje - odgovorio je Lavrov na pitanje kako kineska strana gleda na pritisak SAD.

Kineski predsjednik Si Đinping bio je u državnoj posjeti Rusiji od 20. do 22. marta, što je njegovo prvo putovanje u inostranstvo nakon što je treći put izabran na mjesto šefa države.

Prvog dana posjete, predsjednik Kine je četiri i po sata razgovarao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na neformalnom sastanku u Kremlju, dok su 21. marta održani zvanični rusko-kineski razgovori uz učešće delegacija.

Tagovi:
 • 07:00 Serija: Kolo sreće (R)

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.

 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Jedna od najgledanijih turskih serija sa gotovo pa nemogućnom ljubavnom pričom neće vas ostaviti ravnodušnim.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Kuhinjica na otvorenom

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina