Министар спољних послова Русије

Лавров упутио оштру поруку Столтенбергу

 • 27.05.2024. 15:42

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг прекорачио је овлаштења на својој функцији заговарањем права Кијева да врши нападе западним оружјем на руској територији, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

Сумњам да генерални секретар може да преузме такву одговорност и говори у име чланица блока када се о одређеној теми разговарало у оквиру Алијансе – не на нивоу секретаријата или генералног секретара, већ унутар блока у којем се налазе чланице, а он извршава њихову вољу. Мислим да је прекорачио своја овлашћења – рекао је Лавров.

Америчка ''паметна'' муниција и није тако ''паметна''!

Америчка ''паметна'' муниција и није тако ''паметна''!

Столтенберг је раније данас навео да право Украјине на самоодбрану укључује право да се гађају легитимне војне мете изван територије те земље.

Он је потврдио да подржава укидање ограничења на употребу западног оружја на “легитимне мете” на територији Русије, преноси Блиц.


Пратите нас и путем Вибера

 • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.