Шеф руске дипломатије

Лавров: Запад са манијакалном упорношћу подстиче Украјину на сукоб са Русијом

  • Извор: Спутник Србија
  • 22.01.2024. 16:55

Запад с манијакалном упорношћу подстиче Украјину да настави војни сукоб, упозорио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров на сједници Савјета безбједности Уједињених нација у Њујорку, која је сазвана поводом украјинског напада на Доњецк.

- Реалност је таква да, без обзира на потпуну пропаст Оружаних снага Украјине на бојном пољу, западни покровитељи кијевског режима настављају да га подстичу с манијакалном упорношћу да настави бесмислени војни сукоб - констатовао је руски министар.

Говорећи о подршци коју Запад пружа Украјини, Лавров је упозорио на то да Кијев дио западног оружја продаје на црном тржишту, те да је тешко и замислити да за то не знају у западним престоницама.

Према његовим ријечима, већина експерата разумије да мирно рјешење ситуације у Украјини омета подршка Запада кијевском режиму, који је „у агонији“.

- Данас је огромној већини независних експерата потпуно очигледно да је кључни фактор који спријечава трагање за путевима мирног рјешавања украјинске кризе то што Запад наставља да подржава кијевски режим без обзира на очигледну агонију и неспособност да постигне задатке који су му диктирани – да нанесе стратешки пораз Русији или, како су почели да говоре у посљедње вријеме – макар да ослабе моју земљу - рекао је Лавров.

Пратите нас и путем Вибера