"50 zemalja ratuje protiv Rusije"

Lukašenko: Navijaćemo za Trampa jer može za 24 časa da zaustavi NATO mašinu

  • Извор: Агенције
  • 13.06.2023. 16:24

Minsk će na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD navijati za bivšeg predsjednika Donalda Trampa, jer on može za 24 časa da zaustavi NATO, koji se bori protiv Rusije u Ukrajini, izjavio je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

"Navijaćemo da on dođe na vlast i zaustavi NATO mašinu, 50 zemalja koje danas ratuju protiv Rusije", rekao je Lukašenko odgovarajući na pitanje novinara da li će Tramp, ukoliko bude izabran za predsjednika, pristati da dođe u Minsk radi razgovora o završetku sukoba u Ukrajini.

Ovo je SAD: LGBTQ žurka u Bijeloj kući, druženje s Bajdenom pa toples provod

Ovo je SAD: LGBTQ žurka u Bijeloj kući, druženje s Bajdenom pa toples provod

Lukašenko je naglasio da za Trampa iz političkog ugla neće biti lako da "posjeti `diktatora`", ali je podsjetio da su predstavnici Ukrajine i Rusije u Istanbulu nastavili razgovore koji su održani u proljeće prošle godine u Bjelorusiji "jer su Amerikanci rekli Kijevu da razgovara".

Lukašenko: Vojno-politička situacija u svijetu usijana do krajnjih granica

Lukašenko: Vojno-politička situacija u svijetu usijana do krajnjih granica

"To je igra, politika. Ipak, Tramp je odlučniji, mogao bi samo da kaže `Za ime Boga!`, sjedne u avion i poleti. Ali, on bi to morao da uradi kako bi ispunio obećanja o prekidu rata, makar i djelimično, jer se izdvojio svojim hrabrim izjavama o tome", istakao je Lukašenko.

Tramp: Spriječiću treći svjetski rat, Bajden nema pojma

Tramp: Spriječiću treći svjetski rat, Bajden nema pojma

Lukašenko je naglasio da će, prema rezultatima anketa, trenutni predsjednik SAD DŽozef Bajden izgubiti izbore, ali da je američka politička mašina aktivirana i da se niko ne bi usudio da ide protiv nje, prenio je TASS.

"To je košmar! Kad bi naša predizborna kampanja bila sprovođena na taj način, oni bi nama već objavili rat. Ali mi smo sveci. U poređenju sa njihovim `demokratskim` izborima, naša `diktatura` je moralno superiornija", dodao je Lukašenko.

Пратите нас и путем Вибера

  • 09:20 Концерт: Браћа Теофиловић

    '''Концерт: Браћа Теофиловић

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.