Велика Британија

Мајка четворо дјеце скупља паре за еутаназију због короне: Помозите ми да се убијем

  • Извор: Мондо.ба
  • 29.11.2023. 22:28

Мајка четворо д‌јеце, која се бори са дугим ковидом, који ју је држао приковану за кревет, у сталној је агонији и не може да брине о својој д‌јеци, па сада жели да оконча живот у Швајцарској, пише Дејли мејл.

Кели Луиз Смит-Меј, из Глостершира, покушава да прикупи 10.000 фунти да отпутује у установу за помоћ при умирању како би окончала патњу. Стање 39-годишњакиње постепено се погоршавало након заразе ковидом у децембру 2021. Њена породица у потпуности подржава њен избор да прекине живот и кажу да одлука није донијета олако.

У објави на страници ГоФундМе коју је написала њена блиска пријатељица каже се да Смит-Меј више не може да брине о својој д‌јеци, коју је апсолутно обожавала.

Посадио га цар Душан Силни: Ово је најстарије српско дрво, ево гдје се налази!

Посадио га цар Душан Силни: Ово је најстарије српско дрво, ево гдје се налази!

Постала је потпуно зависна од свог мужа Стјуарта, који мора да је окреће у кревету. Кели описује своју болест као "тровање сваког минута у дану" и "смртну казну".

Њена породица жели да је кампером одвезе у Француску, а затим у Швајцарску, на клинику Пегасос.

Дуги ковид може обољелима оставити упорни кашаљ, умор, болове у мишићима и губитак мириса. Неки људи осјећају ове симптоме мјесецима, па чак и годинама.

Неки стручњаци вјерују да је дуготрајни ковид на нивоу синдрома хроничног умора, познатог као мијалгични енцефаломијелитис (МЕ), стање које се често занемарује и назива само љеношћу. Породица Смит-Меј вјерује да је њен дуги ковид напредовао до овог стања.

Драма изнад Црвеног мора: Амерички разарач оборио беспилотну летјелицу

Драма изнад Црвеног мора: Амерички разарач оборио беспилотну летјелицу

Не постоји тест који може да дијагностикује МЕ, нити лијек. За сада, лијече се симптоми како би помогли људима да сами управљају својим стањем.

Блажи случајеви се лијече когнитивно бихејвиоралном терапијом.

Лијекови могу помоћи пацијентима са болом и несаницом, а уређаји као што су инвалидска колица могу помоћи у повећању мобилности таквих пацијената.

Стафорд утрчао на сајам и пред људима растргао малтезера

Стафорд утрчао на сајам и пред људима растргао малтезера

"Сваки дан проводи у мраку, болно је осјетљива на свјетлост, мирисе, буку и покрет. Не може више да сједи, стоји или хода. Једва говори. Има јаку несаницу и једва успијева да се наспава. Због болних неуролошких симптома не може да толерише музику, ТВ или интеракцију са пријатељима. Она није у стању да се брине о своје четворо д‌јеце, које апсолутно обожава свим срцем", наводи се на страници за прикупљање средстава за њено путовање у Швајцарску.

Додаје се да ову одлуку није донијела лако, али 22 мјесеца муке сматра "довољним”.

На телефоне стиже опција која ће једне развеселити, а друге разбјеснити

На телефоне стиже опција која ће једне развеселити, а друге разбјеснити

"Нема лијека и сви могући третмани су неуспјешни. Кели је обилазила љекаре, била у установама, исцрпљивала сва препоручена средства за побољшање стања, али резултата нема. Она има стални бол у цијелом тијелу који љекари не могу да ублаже и нема другог избора осим да прекине њену патњу, додао је породични пријатељ  који је тражио од људи да помогну породици да испуни Смит-Мејову посљедњу жељу.

"Ваша љубазност и великодушност ће Кели дати дар слободе од бола уз поштовање њене породице која подржава њен избор и жели да ода почаст жени каква она заиста јесте", додаје се.

Жене му дебело плаћају за ноћ с њим: Сада је открио своју тајну

Жене му дебело плаћају за ноћ с њим: Сада је открио своју тајну

Еутаназија је незаконита у Великој Британији и може се гонити као убиство из нехата или убиство уз максималну казну доживотног затвора. Помагање у самоубиству, односно помагање некоме да себи одузме живот, такође је прекршај и запријећена је казна затвора до 14 година.

Пратите нас и путем Вибера