Forenzičar iznio šokantne tvrdnje

Majka dvoje djece krenula u šetnju i misteriozno nestala

  • Извор: Агенције
  • 06.02.2023. 05:00

Nestala majka dvoje djece Nikola Buli snimljena je na sigurnosnoj kameri na dan kada je nestala, dok forenzičar iznosi šokantne tvrdnje i navodi da ona nije upala u rijeku kao što policija misli.

Fotografije su uzete sa kamera u njenoj kući, a na njima se vidi da Buli samo nekoliko sati prije nego što je nestala.

Nikola se na snimcima može vidjeti u dugoj jakni, helankama i čizmama za hodanje sa kosom zavezanom u rep prije nego što je krenula u šetnju.

Ove informacije dolaze nakon što Peter Faulding, svjetski poznati forenzičar, koji je i ronilac u policiji i koji je radio na stotinama slučajeva širom jugoistoka, izjavio da vjeruje da je malo vjerovatno da je riječna obala tačan odgovor za rješenje ove misterije.

On tvrdi da nestale šetačice pasa, koja je nestala 27. januara, "uopšte nema u rijeci", a istražitelji su do sada trebali da pronađu dokaze ako jeste.

Stručnjak za forenziku rekao je za GBNews:

"Koliko je potrage vođeno u ovoj rijeci, mislim da bi do sada bila pronađena. Obično kada se osoba udavi, ako ostane u vodi nekoliko dana, ne odmiče se daleko. Ovo nije brza plima. Tako da sam očekivao da će je do sada pronaći policijski ronioci… To je jasno. I ništa od ovoga mi ne štima. Vjerujem da ona uopšte nije u rijeci".

Forenzičar je naveo i da se, prema njegovom mišljenju nije uzelo u obzir dovoljno faktora, što sugeriše da je telefon nestale Buli mogao da bude ostavljen na klupi kao mamac.

"Ja lično mislim da bi ovaj telefon mogao da bude mamac. Suočili smo se s utapanjem prije nekoliko godina kada je muškarac ušao u rijeku, a njegov pas vrištao uz obalu rijeke kada smo stigli tamo. Kada smo stigli, pas je zavijao i bukvalno je pokazivao gdje se nalazi. Ostao je kod svog vlasnika. Telefon na klupi, mislim, morate se pitati, normalno bi bilo da neko ima telefon u ruci, pogotovo ako hoda okolo", naveo je Faulding.

Forenzičar je rekao da je čudno što niko nije govorio o činjenici da Buli nije nosila odjeću koja bi brzo upila vodu, te da nije bilo tragova na mjestu događaja i da nijedna osoba nije čula vriske.

Osim toga, kritikovao je činjenicu da lokacija nestanka nije ograđena.

"Ljudi su prolazili pored klupe. Nema policijske trake. Ovo bi inače bilo zapečaćeno kao mjesto zločina tako da potencijalni istražitelji mjesta zločina mogu da uđu i provjere ima li mikrovlakana, dokaza, tragova klizanja niz obalu itd., a ja ne vjerujem da se to ovdje zapravo dogodilo", zaključio je forenzičar, piše "Daily Mail".

Тагови: