Ajdaho

Majka iz pakla ubila dvoje djece, jedno pronađeno s odsječenim rukama

  • Извор: Курир
  • 13.05.2023. 12:48

Porota suda u američkoj državi Ajdaho proglasila je krivom Lori Valou za ubistvo svoje dvoje djece i planiranje ubistva prve žene svog supruga prije skoro četiri godine. Kazna će joj biti izrečena za tri mjeseca.

Valou je, uz svoje advokate, sedela ravnodušno dok je porota saopštavala presudu, proglasivši je krivom po svih šest tačaka optužnice za ubistvo, zaveru i veliku krađu.

Uplakani rođaci u sudnici sjedili su ruku pod ruku dok je sudija zatvarao skoro petonedjeljno suđenje. Tužioci su tokom suđenja izveli 60 svjedoka koji su na trenutke detaljno iznijeli jezive dokaze o tome kako su djeca ubijena i kako su otkriveni njihovi ostaci.

Lori Valou Dejbel, nazvana "mama iz pakla“, optužena je zajedno sa partnerom Čedom Dejbelom za ubistvo Tajli Rajan (16), Džošue Džej Džej Valou (7) i Dejbelove prethodne supruge Tami Dejbel.

Na sudu u Ajdahu se oktrilo da je bila uključena u kult koji je vodio njen tadašnji dečko Čed Dejbel koji je bio opterećen planovima o sudnjem danu, drugom dolasku Isusa Hrista, demonima i apokalipsi.

Nakon što se porodica preselila kod Čeda, sve je postalo čudno, pa i to da su proglasili djeca "zombijima“ koju su preuzeli zli duhovi i treba ih ubiti. Tijela sina i kćerke pronađena su zakopana na imanju Dejbela u junu 2020. godine.

Ruke Tajli Rajan (17) bile su odsječene, dok je njen brat Džošua Valou (7) pronađen vezan ljepljivom trakom, prenosi "Kurir".

Valou je okrivljena je po svim tačkama optužnice uključujući dvije za ubistvo prvog stepena, tri za zavjeru radi ubistva i veliku pronevjeru finansijskih sredstava od osiguranja djece poslije njihovog ubistva.

Njena odbrana nije pozvala nijednog svjedoka niti je iznijela objašnjenje o tome kako su djeca ubijena.

Lori Valou i Čad Dejbel posle ubistva djece su pobjegli na odmor na Havaje, gdje su uhapšeni, prenose američki mediji.

Lorin pokojni brat, Aleks Koks, optužen je za pomaganje u navodnim zločinima, iako je umro u decembru 2019. godine.

Sa sličnim optužbama suočava se i njen muž ali je njegovo suđenje odloženo.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови: