Medicinski tehničar

Mamuran trovao pacijente: Na alkohol trošio 150 evra dnevno pa u noćnoj sedirao pacijente

  • Извор: Б92
  • 15.05.2023. 12:59

Mario G., medicinski tehničar u klinici Rehts der Isar u Minhenu, osuđen je na doživotni zatvor za ubistvo dvije i pokušaj ubistva tri osobe.

Medicinski tehničar Mario G. iz Minhena osuđen je na doživotni zatvor nakon što se otkrilo da je sedirao nemirne pacijente, a sve je to radio kako ne bi imao posla sa njima tokom smjene i kako bi mogao da odmara. Zbog njegovih postupaka dvoje pacijenata je umrlo, a troje je jedva preživjelo.

"Nisam htio nikoga da ubijem, jako mi je žao zbog svega. Ali da, bio sam mamuran", rekao je Mario G. na početku suđenja, dodavši: "Za mene su postojale samo dvije dnevne rutine. Slaviti ili raditi".

Oglasili se iz Fonda o padu IZIS-a

Oglasili se iz Fonda o padu IZIS-a

Na slobodan dan popio bi do tri boce votke i 20 do 25 piva, a dnevno je na alkohol trošio 150 evra. Skladno tome, ujutro se borio sa priličnim mamurlukom, nije tako htio da se brine za svoje pacijente, pa je čak starijim ljudima koji su tek operisani davao ozbiljnije lijekove kako bi bili mirni. Na dužnosti je dremao "svake treće smjene".

Rekao je da ga nikad nisu pozvali na razgovor kako bi ga ispitali o nemaru. 

Kako je sve izašlo na vidjelo? 

Jedan od njegovih pacijenata je preživio. Hansu Magnusu ubrizgao je teške sedative diazepam i lorazepam jer je "mokrio pelene" i bio "noću nemiran".

Teška nesreća u Modriči: Mladić ostao bez stopala!

Teška nesreća u Modriči: Mladić ostao bez stopala!

Kada se Hansovo stanje pogoršalo, hitno je prebačen na odjeljenje intenzivne njege. Nakon ovog slučaja razotkriven je. Ljekarii su povezali nekoliko hitnih slučajeva koji su posljednjih nedjelja vraćeni s postoperativnog oporavka na odjeljenje intenzivne njege. Utvrđeno je da je u svakom slučaju dežuran bio medicinski tehničar Mario G. koji je pacijentima davao heparin, lijek za razrjeđivanje krvi, a ponekad čak i adrenalin. Odao ga je upravo nestanak adrenalina sa postoperativnog odjeljenja, piše Süddeutsche Zeitung.

U pritvoru je od novembra 2020. godine.

Mario G. je otvoreno priznao svoje postupke, izvinivši se prvog i posljednjeg dana suđenja, ali u završnom obraćanju sudu izjavio je i da ga nije bilo briga hoće li nekoga ubiti ili povrijediti.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.