Milijarder

Mask: Ako umrem pod misterioznim okolnostima…

  • Извор: Б92
  • 09.05.2022. 10:38

Budući vlasnik Tvitera, Ilon Mask, obratio se na društvenim mrežama zabrinjavajućim tonom.

Poznat po tome što izaziva oluju svojim tvitovima, izazvao je danas još jednu nakon tvita u kojem govori o svojoj smrti "pod misterioznim okolnostima".

"Ako umrem pod misterioznim okolnostima, bilo je dobro poznavati vas", tvitovao je Elon Mask, nešto više od nedelju dana nakon što je najavio kupovinu Tvitera.

Milijarder je podijelio i razlog za ovakav tvit: poruku koju je direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin navodno poslao ruskim medijima. Rogozin je, naime, napao Maska i uputio mu skrivenu prijetnju, navodeći da je milijarder omogućio Ukrajincima opremu za komunikacije.

Rogozin je rekao da je zarobljeni pukovnik ukrajinskih marinaca Dmitrij Kormjankov rekao da su ukrajinske trupe u Marijupolju dobile sredstva za komunikaciju preko Maska.

"Internet terminali Starlink kompanije Ilona Maska su dostavljeni militantima naci Azov bataljona i ukrajinskim marincima u Marijupolju vojnim helikopterima. Prema našim informacijama, isporuku Starlink opreme organizovao je Pentagon", napisao je navodno šef Roskosmosa.

Rogozin je dodao: "Elon Mask, stoga, je uključen u opskrbu fašističkih trupa vojnom opremom. I za ovo, Elone, bićeš smatran odgovornim kao odrasla osoba, bez obzira na to koliko se pravio lud".

Stralink projekat ima svrhu da pruži dostupan brzi internet širom sveta, a aktivan je u Ukrajini posle zahteva ove države, i to od napada Rusije krajem februara.

Тагови: