U šest evropskih zemalja

Masovni štrajk radnika kompanije "Rajaner"

  • 28.09.2018. 09:38

Irska avio-kompanija "Rajaner" suočava se danas sa još jednim masovnim štrajkom radnika, većinom kabinskih posada, u šest evropskih zemalja, što će se odraziti na više od 40.000 putnika.

Kabinske posade u NJemačkoj, Belgiji, Portugaliji, Holandiji, Španiji i Italiji, kao i piloti u NJemačkoj, stupili su danas u 24-časovni štrajk zbog zarada, uslova rada i zapošljavanja. 

"Rajaner" je inicijalno otkazao 150 letova zbog "nepotrebnog štrajka manjeg broja članova kabinskih posada". 

Iz kompanije je saopšteno da očekuje otkazivanje još oko 100 letova, nakon što su njemački piloti rekli da će se pridružiti štrajku. 

"Rajaner", najveća evropska niskotarifna kompanija, suočava se sa nizom štrajkova od kada je u decembru prvi put priznala radnički sindikat. Štrajkovi su poremetili rezervacije i natjerali kompaniju da reducira kratkoročne prognoze rasta, podsjeća AFP.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином