Замјеник предсједника Савјета безбједности Русије

Медведев без длаке на језику: Макрон је кукавица, јадна Француска!

  • Извор: Агенције
  • 12.03.2024. 07:10

Замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев је коментарисао одлагање посјете предсједника Француске Емануела Макрона Кијеву и назвао француског лидера ''кукавицом''.

- Макрон се спрема да оде у Кијев? Али он је зоолошка кукавица! У сваком случају: препоручујем његовој канцеларији да понесе неколико пари боксерица! Мирисаће баш јако... -  написао је, поред осталог, Медведев на француском језику на платформи Икс.

Руски званичник је у посту написао још неколико увредљивих коментара на рачун француског предсједника и своју објаву завршио ријечима ''јадна Француска!''.

Јуче је француски недјељник ''Трибин'' је пренео да би посјета Макрона Кијеву, планирана за март, могла поново да буде одложена из безбједносних разлога и због организовања заједничког путовања са другим лидерима ЕУ, преносе РИА Новости.

Бриселски портал ''Политико'' је, позивајући се на неименованог француског дипломату, написао да је Макрон одложио посјету Украјини због неслагања са савезницима након оштрих изјава политичара о украјинском сукобу.               

Према ријечима дипломате, француски предсједник сада жели да „издвоји потребно вријеме“ за разговоре са савезницима.

Пратите нас и путем Вибера