ATV

Pogoršana situacija

Misteriozna objava Dmitrija Medvedeva: Da li je ovo prijetnja?

 • 19.09.2023. 22:45

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev objavio je danas "misteriozno" saopštenje na svom Telegram kanalu.

Nije poznato da li je njegova objava povezana sa pogoršanjem situacije u Nagorno-Karabahu, ali je po svoj prilici upućena premijeru Jermenije Nikolu Pašinjanu.

Dvije osobe poginule u Nagorno Karabahu, 26 ranjenih

Dvije osobe poginule u Nagorno Karabahu, 26 ranjenih

Podsjetimo, Ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavilo je danas početak "antiterorističkih mjera" u Nagorno-Karabahu.

"Jednom mi je jedan kolega iz bratske zemlje rekao: Pa ja sam ti stranac, nećeš da me primiš. Odgovorio sam šta sam morao: Nećemo suditi po biografiji, već po djelima. Onda je izgubio rat, ali je čudom zadržao svoju poziciju. Odlučio je da okrivi Rusiju za svoj poraz", napisao je Medvedev.

Azerbejdžan traži povlačenje jermenske vojske iz Nagorno-Karabaha

Azerbejdžan traži povlačenje jermenske vojske iz Nagorno-Karabaha

"Tada se odrekao dijela teritorije svoje zemlje. Onda je odlučio da flertuje sa NATO, a njegova žena je prkosno otišla našim neprijateljima noseći kolače. Pogodi kakva ga sudbina čeka", nastavio je Medvedev.

Jermenija je bila blizak ruski saveznik, ali su se odnosi dvije zemlje u posljednje vrijeme pogoršali.

Jermenski premijer Nikol Pašinjan nedavno se požalio da Rusija nije uspjela da zaštiti Jermeniju od kontinuirane agresije Azerbejdžana.

Nakon toga je Jermenija najavila da će biti domaćin zajedničke vojne vježbe sa Sjedinjenim Državama.

Moskva je potom pozvala jermenskog ambasadora da izrazi svoj "snažan" protest protiv serije "neprijateljskih koraka jermenske vlade".

U saopštenju rusko ministarstvo spoljnih poslova je kao takve korake navelo odluke Jerevana da pristupi Međunarodnom krivičnom sudu (MKS), da bude domaćin vojnih vježbi sa SAD i da supruga jermenskog premijera posjeti Ukrajinu radi isporuke humanitarne pomoći, prenosi Indeks.

Pratite nas i putem Vibera

 • 19:21 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:26 Serija: Slatke muke (12+)

  Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 20:26 Koncert: Jelena Karleuša

  Koncert: Jelena Karleuša

 • 21:46 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:26 Serija: Istine i laži (12+)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 23:11 Serija: 1992 (12+)

  Serija '1992' je italijanska TV serija iz 2015. godine koju su kreirali Alessandro Fabbri, Ludovica Rampoldi i Stefano Sardo, prema ideji Stefana Accorsija, a u režiji Giuseppea Gagliardija.