Погоршана ситуација

Мистериозна објава Дмитрија Медведева: Да ли је ово пријетња?

  • 19.09.2023. 22:45

Замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев објавио је данас "мистериозно" саопштење на свом Телеграм каналу.

Није познато да ли је његова објава повезана са погоршањем ситуације у Нагорно-Kарабаху, али је по свој прилици упућена премијеру Јерменије Николу Пашињану.

Двије особе погинуле у Нагорно Карабаху, 26 рањених

Двије особе погинуле у Нагорно Карабаху, 26 рањених

Подсјетимо, Министарство одбране Азербејџана објавило је данас почетак "антитерористичких мјера" у Нагорно-Kарабаху.

"Једном ми је један колега из братске земље рекао: Па ја сам ти странац, нећеш да ме примиш. Одговорио сам шта сам морао: Нећемо судити по биографији, већ по дјелима. Онда је изгубио рат, али је чудом задржао своју позицију. Одлучио је да окриви Русију за свој пораз", написао је Медведев.

Азербејџан тражи повлачење јерменске војске из Нагорно-Карабаха

Азербејџан тражи повлачење јерменске војске из Нагорно-Карабаха

"Тада се одрекао дијела територије своје земље. Онда је одлучио да флертује са НАТО, а његова жена је пркосно отишла нашим непријатељима носећи колаче. Погоди каква га судбина чека", наставио је Медведев.

Јерменија је била близак руски савезник, али су се односи двије земље у посљедње вријеме погоршали.

Јерменски премијер Никол Пашињан недавно се пожалио да Русија није успјела да заштити Јерменију од континуиране агресије Азербејџана.

Након тога је Јерменија најавила да ће бити домаћин заједничке војне вјежбе са Сједињеним Државама.

Москва је потом позвала јерменског амбасадора да изрази свој "снажан" протест против серије "непријатељских корака јерменске владе".

У саопштењу руско министарство спољних послова је као такве кораке навело одлуке Јеревана да приступи Међународном кривичном суду (МKС), да буде домаћин војних вјежби са САД и да супруга јерменског премијера посјети Украјину ради испоруке хуманитарне помоћи, преноси Индекс.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм