Валентина Матвијенко

Москва ће именовати налогодавце напада

  • Извор: СРНА
  • 11.04.2024. 16:50

Русија ће учинити све да идентификује завјеренике и налогодавце терористичког напада у “Крокус сити холу” у Красногорску и објави њихова имена, изјавила је предсједавајућа Савјета Руске Федерације Валентина Матвијенко.

-Учинићемо све да сазнамо ко је наручио овај брутални, крвави злочин, ко га је финансирао и ко је обезбиједио оружје.

Дефинитивно ћемо ову истрагу довести до логичног завршетка. Открићемо цијелом свијету ко је иза тога и ко је организовао масовна убиства цивила, укључујући жене и дјецу - рекла је Матвијенкова.

Она је напоменула да један број земаља покушава да изврши притисак на јавно мњење споља и унапријед каже ко је крив.

-Управо смо започели истрагу, али су неки људи на неким мјестима већ указали на наводне извршиоце овог терористичког напада. Не, ми не подлијежемо никаквим утицајима и притисцима. Ми имамо професионалне безбједносне службе, истражна тијела и правосудни систем - истакла је Матвијенкова на састанку са шефовима одбора за међународне послове парламената земаља БРИКС-а.

Према њеним ријечима, ниједна држава сама не може да побиједи ово зло, јер иза сваког терористичког акта стоје спонзори тероризма и неко ко је заинтересован за то.

-Специјалне службе наших земаља морају ефикасно да сарађују и спречавају такве терористичке акте. Ако је такав заједнички рад фино подешен, биће могуће идентификовати терористе и спријечити такве злочине - нагласила је Матвијенкова.

У терористичком нападу 22. марта у дворани “Крокус сити” у Красногорску недалеко од Москве убијене су 144 особе, док је 551 рањена. Службе безбједности ухапсиле су 11 лица, укључујући четворицу директних извршиоца, подсјећа Тас.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: