Марија Захарова

Москва поручила Пољској: Зажалићете ако...

  • Извор: РТ Балкан
  • 27.05.2024. 18:41

Русија ће анализирати ограничења која је Пољска увела на кретање руских дипломата на њеној територији и предузети узвратне мјере, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Она је рекла да руска страна за сада није добила ноту од пољског МИП-а о ограничењу кретања у земљи руских дипломата.

"Када је добијемо, проучићемо је. Такође, предузећемо узвратне мјере како би пољска елита, која је огрезла у русофобији, веома зажалила због још једног антируског потеза", поручила је Захарова.

Страх од ескалације: Пољска шаље војску на границу са Русијом!

Страх од ескалације: Пољска шаље војску на границу са Русијом!

Раније, пољски министар спољних послова Радослав Сикорски изјавио је раније данас да ће Пољска увести рестрикције на кретања руских дипломата на њеној територији због, како је рекао "умијешаности Москве у хибридни рат против Европске уније".

Он је истакао да ће дипломате из руске амбасаде моћи да се крећу само унутар подручја престонице (Мазовецког војводства).

''НАТО је већ у директном сукобу са Русијом''

''НАТО је већ у директном сукобу са Русијом''

Према ријечима Сикорског, мјере се не односе на руског амбасадора у Пољској Сергеја Андрејева.

"Надамо се да ће Руска Федерација ово схватити као веома озбиљно упозорење", рекао је Сикорски новинарима након сједнице Савјета Европске уније за иностране послове у Бриселу.

Додао је да ће руска амбасада у Варшави добити обавјештење о овој одлуци и да се рестрикције кретања односе на сво особље у амбасади и конзулатима, осим на амбасадора.

Пратите нас и путем Вибера