Muškarac umro od gušenja: Porodica u bolnici isključila respirator iz struje i uključila klimu

 • 25.06.2020. 12:41

Muškarac star 40 godina preminuo je u državnoj bolnici u Indiji, nakon što su članovi njegove porodice navodno isključili respirator iz struje kako bi uključili klima uređaj. Ovaj muškarac primljen je u bolnicu nekoliko dana ranije nakon što su ljekari posumnjali da ima korona virus, a zbog otežanog disanja smješten je na specijalno izolovano odjeljenje za pacijente oboljele od COVID-19.

Tamnošnji mediji navodi da je čovjek bio u toliko teškom stanju da ga doktori nisu ni testirali na COVID-19, već su ga odmah stavili na respirator i započeli terapiju.
Navodno je u ponedjeljak ujutru bolesnog Indijca u bolnici posjetila porodica, koja nije bila zadovoljna uslovima u kojima boravi. Kako je centralni rashladni sistem u bolnici bio isključen da bi se spriječilo širenje korona virusa, u sobi u kojoj je ovaj muškarac ležao bilo je više od 40 stepeni.

Zbog toga je jedan od članova porodice donio portabl klima-uređaj, te su da bi ga priključili, slučajno isključili respirator. Muškarac je preminuo, a naknadnim testiranjem utvrđeno je da pacijent uopšte nije ni imao korona virus, već težak oblik hronične opstruktivne bolesti pluća.

– Kad su isključili respirator iz struje, aparat se automatski prebacio na rezervno napajanje, odnosno na agregat na baterije. Međutim, baterija se istrošila nakon pola sata, poslije čega je pacijent preminuo. Kada je primijetila da nešto nije u redu, porodica je pozvala medicinsko osoblje, ali je već bilo kasno. Obdukcija je pokazala da je pacijent umro od gušenja – naveo je dr. Navin Saksena iz bolnice Mahara Bimsing, piše Radio Sarajevo.

Pročitajte i:

Тагови:
 • 14:00 Кето кухињица

  ''Кето кухињица

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?