Pakistan

Broj mrtvih u napadu na džamiju porastao na 32, 147 povrijeđenih

 • Izvor: Srna
 • 30.01.2023.11:56

Broj poginulih od eksplozije u džamiji u pakistanskom gradu Pešavaru porastao je na 32, javila je pakistanska televizija "Geo".

U izvještaju se navodi da je povrijeđeno 147 ljudi, prenosi RIA Novosti.

Izvještaj o broju poginulih potvrdio je neimenovani portparol bolnice u Pešavaru.

U ranijim izvještajima navodi se da je bombaš samoubica aktivirao eksploziv u džamiji i da je poginulo 28, a povrijeđeno 150 ljudi.

Pakistanska televizija "Geo" objavila je ranije da je bombaš samoubica aktivirao eksploziv u džamiji u Pešavaru, te da je poginulo 25 ljudi, nakon što je u ranijem izvještaju navedeno da je povrijeđeno 50 lica.

Ista televizija navela je kasnije da je 120 ljudi povrijeđeno i prevezeno u bolnicu, te da je 10 njih u kritičnom stanju.

Portparol bolnice "Lejdi Reding" u Pešavaru saopštio je da povrijeđeni i dalje dolaze u tu ustanovu i da su neki u kritičnom stanju, prenosi RIA Novosti.

Rojters je prenio da je premijer Pakistana Šebaz Šarif izjavio da se radi o samoubilačkom napadu, a policajac Sigandar Kan ističe da je u trenutku eksplozije u džamiji bilo najmanje 260 ljudi.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad. 
 • 20:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Svakog ponedjeljka u 20 časova i 20 minuta na programu ATV-a za vas putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:00 Emisija: Ćirilica

  Svakog ponedjeljka u 21 čas na programu ATV-a možete da pratite emisiju „Ćirilica“ urednika i voditelja Milomira Marića.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.