Tanzanija

Nastradao dok je prosio djevojku

  • Izvor: mondo
  • 22.11.2022.07:40

Amerikanac se udavio dok je prosio svoju djevojku pod vodom na odmoru u Tanzaniji.

Nesreća se dogodila 2019. godine, kada su Stiven Veber i njegova djevojka, Keneša Antoan, boravili u kabini pod vodom u odmaralištu Manta, kod ostrva Pemba.

Na snimku se vidi kako Veber roni i kroz staklo pita Kenešu da se uda za njega.

Na video snimku, vidi se kako Stiven drži poruku sa pitanjem da se uda za njega dok ga Keneša snima i smije se.

Keneša je potvrdila Veberovu smrt u objavi na Facebooku i rekla je da on "nikada nije izašao iz vode".

Odmaralište Manta u kom su boravili se oglasilo i rekli su da se gospodin Veber "tragično udavio dok je sam otišao da roni ispred podvodne sobe".

"Sa najdubljim žaljenjem obavještavamo da se u The Manta Resortu u četvrtak, 19. septembra 2019. godine, dogodila fatalna nesreća", navodi se u saopštenju odmarališta.

Metju Saus, izvršni direktor odmarališta, rekao je da su "svi potreseni do srži" zbog smrti gospodina Vebera.

Stiven i Keneša su rezervisali četiri noćenja u podvodnoj sobi odmarališta, koja se nalazi otprilike 250 metara od obale.

Košta 1.700 dolara po noći i kabina je usidrena u vodi na dubini od oko 10 metara. Trećeg dana njihovog boravka, gospodin Veber, iz Baton Ruža u Luizijani, zaronio je u vodu, došao do stakla koje gleda u sobu koju su iznajmili i odlučuje da zaprosi Kenešu.

Noseći masku i peraje, držao je poruku uz stakleni prozor kabine dok je Keneša posmatrala iznutra. Njegova poruka je glasila:

"Ne mogu da zadržim dah dovoljno dugo da ti kažem sve što volim o tebi. Ali... sve što volim kod tebe, volim sve više svakim danom!"

Kasnije u video snimku,  Stiven okreće list papira na kome piše pitanje da se uda za njega, onda je izvukao verenički prsten iz šortsa i nestao iz vidokruga.

U svojoj tadašnjoj objavi na Facebooku, Keneša je rekla da Stiven "nikada nije čuo njen odgovor" na pitanje koje je postavio, koji bi bio "milion puta, da".

"Nikada nismo uspjeli da se zagrlimo i proslavimo početak ostatka naših života zajedno, jer se najbolji dan naših života pretvorio u najgori," napisala je ona, prenosi "Mondo".


Tagovi: