Стални представник Русије

Небензја: Запад "торпедује" све мировне напоре

  • Извор: СРНА
  • 02.11.2023. 08:00

Западне земље у Савјету безбједности УН настављају да "торпедују" све напоре за деескалацију палестинско-израелског сукоба, изјавио је стални представник Русије при УН Василиј Небензија.

Небензја сматра да је данас неопходно одмах прекинути ватру и зауставити крвопролиће, што се свима чинило да је то очигледно.

- Нажалост, наше западне колеге у Савјету безбједности настављају да торпедују све напоре на деескалацији на терену и блокирају доношење хитних одлука Савјета чији је циљ нормализација ситуације што је прије могуће и, прије свега, прекид ватре - рекао је Небензја током 10. ванредне специјалне сједнице Генералне скупштине УН.

Говорећи о копненој операцији Израела у Појасу Газе, Небензја је рекао да Савјет безбједности не може дати "одријешене руке" израелским снагама за ове акције.

- Очигледно је да би копнена операција пуног обима коју је покренуо Израел у Гази могла бити не само огромна трагедија за два милиона људи који тамо живе, већ би могла да буде окидач за проширење регионалног сукоба - додао је Небензја.

Пратите нас и путем Вибера