ATV

Najmoderniji strateški raketni kompleks

Neprijatelji Rusije nemaju rješenje za njega: "Sarmat" stupio na borbeno dežurstvo!

 • 01.09.2023. 12:30

Najmoderniji strateški raketni kompleks "Sarmat" stupio je na borbeno dežurstvo, saopštio je direktor "Roskosmosa" Jurij Borisov.

"Na borbeno dežurstvo stupio je strateški kompleks 'Sarmat'", rekao je Borisov tokom maratona "Podijeli svoje znanje".

Šta je Sarmat?

Najnovija interkontinentalna balistička raketa „sarmat“, koja je puštena u serijsku proizvodnju, osiguravaće bezbjednost Rusije u narednih 40-50 godina, saopštio je generalni direktor Državnog raketnog centra „Makejev“ Vladimir Degtjar.

Zapad u šoku: Rusija uspješno testirala novo razorno oružje?

Zapad u šoku: Rusija uspješno testirala novo razorno oružje?

„Raketni sistem 'sarmat' već je pušten u serijsku proizvodnju. Osigurani su neophodni materijali i proizvodna oprema. 'Sarmat' će u narednih 40-50 godina jačati borben potencijal Oružanih snaha i pouzdano će osiguravati bezbjednost Rusije od spoljnih prijetnji. U današnjim geopolitičkim uslovima, ovo je naš pouzdan štit, glavni faktor nuklearnog obuzdavanja i garancija mira“, rekao je Degtjar u intervjuu za list „Ruska gazeta“.

Konte: Planovi NATO pali u vodu, Rusija postala još jača!

Konte: Planovi NATO pali u vodu, Rusija postala još jača!

„Sarmat“ će zamijeniti najtežu stratešku raketu u svijetu „Vojvoda“ (po klasifikaciji NATO-a „Satana“, RS-20V). 

Po svojim karakteristikama, dometu i brzini leta, raketa „sarmat“ nema pandana u svijetu. Ona će moći da napada ciljeve i kroz Sjeverni i Južni pol, probijajući protivraketnu odbranu, i takođe će moći da pogodi mete bilo gdje u svijetu, navode ruski eksperti.

"F-16 neće skoro u Ukrajinu, a nije ni magično oružje!"

Raketa je prvi put lansirana u aprilu 2022. godine sa kosmodroma Pleseck u okviru programa državnih testiranja. Tada je saopšteno da su sve karakteristike rakete potvrđene, te da su bojeve glave pogodile zadato područje na poligonu na Kamčatki.U junu je saopšteno da su preduzeća ruske državne korporacije „Roskosmos“ pokrenula serijsku proizvodnju raketa „sarmat“, te da će prvi raketni puk biće na borbenom dežurstvu do kraja 2022. godine.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:00 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 14:50 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:30 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 По свијету са Робертом Дацешином

  Путописна авантура са нашим Робертом Дацешином._x000D_