Све већи раздор у украјинском врху

Нешто се озбиљно комеша: Зеленски смијенио још једног високог функционера

  • Извор: РТ Балкан
  • 18.11.2023. 15:19

Да се у украјинском врху нешто опасно комеша јасно је свима, а то потврђује и вијест да је украјински предсједник Владимир Зеленски отпустио замјеника шефа Спољне обавјештајне службе Украјине Александра Тарасовског.

Како преносе руски медији, разлог за отказ није наведен, али "Известија" подсјећа да Кијев ради на борби против корупције како би се ускладио са захтјевима који стоје пред потенцијалним чланицама ЕУ. 

Зеленски признао: Амерички

Зеленски признао: Амерички "Абрамси" нам нису много помогли

За сада није познато ко ће попунити његово мјесто. 

Украјински "Униан.нет" подсјећа да се Тарасовски на позицији замјеника шефа Спољне обавјештајне службе налазио од јануара прошле године.

Прије тога, радио је на различитим функцијама у безбједносној служби Украјине, Државној служби за специјалне комуникације и заштиту информација Украјине и Спољној обавјештајној служби Украјине. 

Украјински канал: Американци спријечили смјену Залужног

Украјински канал: Американци спријечили смјену Залужног

Ове године у септембру, Влада Украјине, подсјетимо, смијенила је чак шест замјеника министра одбране и државног секретара тог министарства.

Почетком овог мјесеца, смијењен је и Виктор Хоренко, командант специјалних снага Украјине, који се на тој функцији налазио од јула 2022.

Украјински медији раније су преносили и да Министарство одбране разматра нова отпуштања у Оружаним снагама. На листи коју су тада објавили украјински медији био је и поменути Тарасовски, који је смијењен синоћ, а осим њега спомињали су се и Сергеј Најев и Татјана Осташченко. 

Зеленски против Залужног: Рат постаје отворен, мајор прва жртва?

Зеленски против Залужног: Рат постаје отворен, мајор прва жртва?

Ипак, МО Украјине демантовало је тада ове тврдње. 

Пратите нас и путем Вибера