Mandatar za formiranje izraelske vlade

Netanjahu: Amerika da se posveti Saudijskoj Arabiji

 • Izvor: B92
 • 15.12.2022.22:46

Mandatar za formiranje izraelske vlade Benjamin Netanjahu pozvao je ključnog saveznika SAD da potvrde svoju posvećenost Saudijskoj Arabiji.

On je obećao i da će nastaviti formalne veze Izraela sa Rijadom za "kvantni skok" u mir, izvijestila je danas Al Arabija ingliš.

Strateško partnerstvo SAD i Saudijske Arabije je narušeno tokom administracije predsjednika DŽozefa Bajdena, a došlo je i do napetosti između SAD i Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su uspostavili odnose sa Izraelom, prenio je Rojters. "Tradicionalni savez (SAD) sa Saudijskom Arabijom i drugim zemljama, mora ponovo da se uspostavi. Ne bi trebalo da bude periodičnih zamaha ili čak neobuzdanih zamaha u ovoj vezi, jer ja mislim da je savez...sidro stabilnosti u našem regionu", rekao je Netanijahu za sajt u vlasništvu Saudijske Arabije. On je istakao da će o tome razgovarati sa predsjednikom SAD DŽozefom Bajdenom. Netanijahu ima rok do 21. decembra da forormi vladu.

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.