Грчка

Невријеме направило хаос, излиле се канализије

  • Извор: Агенције
  • 20.04.2024. 11:56

Изузетно лоше вријеме погодило је Грчку, а донијело је кишу и снијег. Снијег је у петак увече пао на великим надморским висинама у централној Грчкој.

У најмање шест области, температура је пала испод нуле.

У Лариси су јаке кише довеле до изливања канализације због чега су улице поплављење, а у Волосу је пријављен нестанак струје.


На основу података метеоролошке станице Националне опсерваторије Атине измјерено је просјечно 100 милиметара кише, односно максимално 312 милиметара по часу због чега је полиција морала да заустави саобраћај јер је на улицама била поплава.

Министар цивилне заштите и климатске кризе Василис Кикилијас од јуче је у Тесалији како би помно пратио развој невремена.

Зашто се Срби поздрављају са три прста

Зашто се Срби поздрављају са три прста

"Постојала је оправдана забринутост грађана овдје у Тесалији јер су се сјећања на катастрофу свјежа, зато смо сви били овдје, координирани и организовани. Драго ми је јер се до сада овај труд исплатио. Само заједничким и координисаним радом можемо да добијемо веома добре резултате", најавио је министар из Ларисе.

Јака киша и олуја погодила је јужни Пелион, а како преносе медији, падао је и град. Овај регион је био суочен са разорним поплавама у септембру прошле године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.