Језиво

Незапамћена трагедија: У болници у једном дану умрло 12 беба

  • Извор: СРНА
  • 03.10.2023. 16:05

Дванаест беба умрло је у једном дану у болници у индијској држави Махараштра, што је изазвало политичку аферу у којој је опозиција оптужила за немар регионалну власт и болничку управу.

Бебе су умрле у недјељу и биле су међу 24 смртна случаја забиљежена тог дана у државној болници Шанкарао Чаван у округу Нандед, око 600 километара од индијске финансијске престонице Мумбаја, рекли су званичници болнице и локални медији.

"Блумберг": Америчка војска спремна да испоручи ракете дугог домета Кијеву

Очевидац Јогеш Соланки, брат човјека чија је беба умрла, рекао је да је у неонаталном одјељењу болнице, гдје су бебе лијечене, у недјељу била велика гужва и да је четири до пет беба било у једном инкубатору, иако је дизајниран да прими само једну.

Управник болнице Шјамрао Вакоде није одговорио на Ројтерсов захтјев да прокоментарише ове наводе или оптужбе опозиције за немар.

Мушкарац се полио бензином и пријети да ће активирати бомбу

Мушкарац се полио бензином и пријети да ће активирати бомбу

Он је у кратком телефонском разговору рекао да нема времена јер је један министар тренутно у посјети болници.

Вакоде је претходно рекао новинској агенцији АНИ да је 12 одраслих пацијената умрло од различитих болести, укључујући дијабетес, отказивање јетре и отказивање бубрега.

Окружно тужилаштво: Убијени инспектор био на дужности

Окружно тужилаштво: Убијени инспектор био на дужности

"Није недостајало лијекова или љекара. Пацијентима је пружена одговарајућа њега, али њихова тијела нису реаговала на лијечење, што је довело до смрти", рекао је управник болнице.

Влада Махараштре саопштила је данас да је покренула истрагу о смрти новорођенчади и других пацијената. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм