Monstruozno

Njegovatelj silovao dementne štićenike i snimao

  • Извор: Агенције
  • 29.07.2023. 15:39

Njegovatelj Teo-Valentin Todorovits (22) silovao je i seksualno napastvovao nepoznati broj starijih pacijenata u nizu užasnih napada u dva staračka doma u Velikoj Britaniji.

Neke od njegovih žrtava patile su od demencije i nisu shvatale da su napadnute.

Dvadesetdvogodišnjak je fotografisao i snimao svoje napade, ali neke od njegovih žrtava nije bilo moguće identifikovati na snimcima, piše "The Independent".

Dvije žrtve poznate su, a još je 10 nepoznatih stanara staračkih domova za koje se strahuje da su bili meta u periodu od tri godine.

Teo-Valentin Todorovits izjasnio se krivim po 12 tačaka optužnicee: dvije za silovanje, šest optužbi za seks s osobom s mentalnim poremećajem, dvije za voajerizam, jednu za zlostavljanje i jednu za namjerno zanemarivanje.

Osuđen je ranije ove godine, a slučaj nije izašao na vidjelo sve dok ga nije otkrio "The Independent".

Presuda bi mu trebala biti izrečena na jesen.


Pojavio se snimak krvničkog premlaćivanja: Batinaši navodno Belivuk i ekipa

Pojavio se snimak krvničkog premlaćivanja: Batinaši navodno Belivuk i ekipa

"Da, to je užasno, ali za porodice je najgora stvar to što ne znaju jesu li njihovi voljeni bili napadnuti. Najgore je misliti da je tvoj roditelj koji je umro bio zlostavljan, a da ti nisi znao", rekao je izvor koji je optuženog opisao kao “čudovište od čovjeka”.

Šest krivičnih djela počinjeno je 2020. i 2021. u staračkom domu u Eseksu, a ostalih šest u drugom staračkom domu u istoj regiji krajem 2022. godine.

"Ovo je bila teška istraga za žrtve, njihove porodice, staračke domove u kojima su se incidenti dogodili i za policajce koji su bili uključeni u istragu. Porodicama žrtava pružaju stručnu podršku i ta će se podrška nastaviti", rekla je policija Eseksa.

Ali, pod sumnjom je i reakcija policije. Nezavisna kancelarija za policijsko ponašanje istražuje trojicu policajaca iz Eseksa, među kojima je i policijski inspektor, zbog sumnji da nisu pravilno istražili početne prijave silovanja i seksualnog zlostavljanja.

"Mislim da se ovaj nivo zlostavljanja mogao izbjeći. Da su službenici sproveli dužnu pažnju, zlostavljanje se moglo zaustaviti ranije", kazao je za "The Independent" izvor koji ima saznanja o slučaju.


Zaigrali kolo u moru, pratila ih harmonika sa broda

Zaigrali kolo u moru, pratila ih harmonika sa broda

Vijest dolazi usred sve veće kontroverze oko hiljada izvještaja o seksualnim incidentima u britanskom zdravstvenom sistemu.

Podaci koje je prikupio "The Independent" sugerišu širi problem unutar socijalne zaštite za odrasle s 1.840 prijava seksualnog zlostavljanja, napada ili lošeg ponašanja prijavljenih nadzornom tijelu između avgusta 2020. i augusta 2021. godine.

Tokom tog perioda u bolnicama je prijavljeno nešto manje od 900 takvih slučajeva. Prema izvještaju, 16 odsto od 882 prijave seksualnog zlostavljanja u službama socijalne zaštite za odrasle počinili su zaposlenici ili privremeni radnici.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.