"Svijetu neophodan mir"

Njemački poslanik: Krajnje je vrijeme za raspuštanje ubilačkog vojnog NATO pakta

 • Извор: Агенције
 • 16.07.2023. 15:31

Poslanik stranke LJevica u njemačkom Bundestagu Sevim Dagdelen pozvala je na raspuštanje NATO jer je, kako je navela, svijetu neophodan mir.

Ona je na "Tviteru" objavila video svog govora u Budenstagu tokom kojeg je govorila o "mitovima o NATO-u koje šire određene zapadne zemlje i njihovi mediji tvrdnjama da je to odbrambena Alijansa".

Turski list: Ne puštajući Ukrajinu u NATO, SAD pokazale da su oprezne prema Rusiji!

Turski list: Ne puštajući Ukrajinu u NATO, SAD pokazale da su oprezne prema Rusiji!

"Nije li NATO taj koji je vodio rat protiv Jugoslavije, kršeći pri tom međunarodno pravo, bombardujući civile, televizijske stanice, kinesku Ambasadu. Nije li to isti NATO koji je 20 godina bio u Avganistanu uzrokujući smrt više stotina hiljada civila i čineći ratne zločine. Zar se sve to zove odbrana", upitala je Dagdelen.

Ona je navela da je drugi mit da je NATO savez demokratije i vladavine prava što je, kako kaže, istorijska laž.

Dagdelen je ukazala i na to da su Amerika i njeni saveznici u proteklih 20 godina uzrok smrti četiri i po miliona ljudi i to na osnovu analize poznatog Univerziteta "Braun" u SAD.

Orban: Poziv Ukrajini u NATO pokrenuo bi svjetski rat

Orban: Poziv Ukrajini u NATO pokrenuo bi svjetski rat

Ona je navela da je treći mit da NATO brani ljudska prava i to u vrijeme kada u zatvoru Gvantanamo i dalje traju mučenja zatvorenika ili kada se osnivač "Vikiliksa" DŽulijan Asanž u Americi suočava sa zatvorskom kaznom od 175 godina, jer je u javnost iznio ratne zločine Vašingtona.

"Ko god da je članica NATO, gubi demokratski suverenitet jer Amerika uvijek hegemonski sprovodi svoje interese. Ulaskom u NATO žrtvuje socijalnu sigurnost svog stanovništva politikom velikog naoružavanja", napomenula je Dagdelen.

Ona je dodala da je svako peto dijete u NJemačkoj suočeno sa siromaštvom ali da budžet za vojsku neprestano raste, što je sramota i krajnje je vrijeme da se raspusti ovaj ubilački vojni pakt.

Mićin: NATO se pridržava saradnje sa BiH, što i Srpska želi - nema pitanja članstva

Mićin: NATO se pridržava saradnje sa BiH, što i Srpska želi - nema pitanja članstva

"Nakon 78 godina, vrijeme je da Amerika povuče svoje vojnike, uključujući nuklearno oružje iz NJemačke. Potreban nam je mir, a ne NATO", zaključila je Dagdelen.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

 • 19:49 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:50 Временска прогноза

  Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.