Dmitrij Peskov

Nove publikacije o eksplozijama - koordinisano širenje dezinformacija

  • Извор: Sputnjik
  • 08.03.2023. 08:27

Publikacije o eksplozijama na gasovodima "Sjeverni tok" i "Sjeverni tok 2" dio su koordinisanog širenja dezinformacija u medijima, rekao je za Sputnjik portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Očigledno je da oni koji su odgovorni za teroristički napad žele da skrenu pažnju. Očigledno je da se radi o koordinisanom širenju dezinformacija u medijima - rekao je Peskov, komentarišući publikacije listova Njujork tajms i Cajt.

On je dodao da mu nije jasno kako američki zvaničnici na koje se listovi pozivaju mogu nešto da pretpostavljaju o terorističkim napadima na gasovode "Sjeverni tok" bez istrage.

Peskov je takođe podsjetio da Rusiji i dalje nije dozvoljeno da učestvuje u istrazi, a prije nekoliko dana Moskva je obaviještena o tome iz Kopenhagena i Stokholma.

- To sve ne samo da je čudno, to "miriše" na monstruozan zločin. U najmanju ruku bi zemlje-akcionari gasovoda "Sjeverni tok" i UN trebalo da zahtijevaju hitnu transparentnu istragu u kojoj bi učestvovali svi koji bi mogli da rasvijetle okolnosti napada - dodao je portparol Kremlj.

Ranije je Njujork tajms, pozivajući se na izvore u američkoj administraciji, saopštio da su američki zvaničnici saopštili da nisu pronađeni nikakvi dokazi navodne umiješanosti ruskih vlasti u napade na gasovode "Sjeverni tok", te da novi obavještajni podaci daju osnova da se pretpostavi da neka proukrajinska grupa stoji iza napada na gasovode.

Njemački list Cajt saopštio je da su njemački istražitelji identifikovali brod sa kojeg je izvršena diverzija na gasovodima "Sjeverni tok", te da tragovi vode ka kompaniji u vlasništvu Ukrajinaca.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.