Stravično

Novorođene bebe ostavila u kantu za smeće: Komšije čule plač

  • Извор: Курир
  • 23.05.2023. 22:08

Policija je uhapsila tinejdžerku (16) iz Klivlenda nakon što su dvije novorođene bebe pronađene mrtve u kanti za smeće ispred njene kuće.

Neidentifikovana djevojka treba da se pojavi pred sudom i suočava se sa devet optužbi uključujući ubistvo, ugrožavanje djece, neovlašćeno korišćenje dokaza i grubo zlostavljanje leša.

Hapšenje je uslijedilo nakon što je majka uhapšene tinejdžerke pozvala policiju Klivlenda da ih obavijesti da se njena kćerka nedavno porodila i da je bacila bebe u đubre. Prema policijskom izvještaju tvrdila je da nije ni znala da joj je kćerka bila trudna i da je bebe zatekla kad je otvorila kantu.

Oglasio se suprug žene kojoj joj staford odgrizao komad noge: Ima velike traume

Oglasio se suprug žene kojoj joj staford odgrizao komad noge: Ima velike traume

Stanovnici na Ludlou Roudu u istočnom Klivlendu rekli su lokalnim medijima da su mogli čuti plač beba tokom večeri 18. maja kad su blizanci navodno i rođeni. Nikol Šefton živi pored osumnjičene tinejdžerke i navodi da je oko 17.30 sati čula plač beba, ali je mislila da zvuk dolazi iz kuće.

"Plač se čuo prigušeno, ali nam nije palo na pamet da se bebe nalaze u kanti. Mislili smo da dopire iz kuće. Voljela bih da ih je samo ostavila na moj trem, ali ne znamo njenu priču. Ne znamo da li se uspaničila. Ne znamo ništa. Ne možemo samo pretpostaviti da ih je bacila jer ih nije htjela”, dodala je Šefton.

Policija je pronašla osumnjičenu tinejdžerku na liječenju u bolnici.

Dodik za ATV nakon sastanka sa Putinom: Ruski predsjednik zna da BiH nije uvela sankcije zbog stava Srpske

Dodik za ATV nakon sastanka sa Putinom: Ruski predsjednik zna da BiH nije uvela sankcije zbog stava Srpske

Majk Norman iz vatrogasne službe Klivlenda želio je da upozori stanovnike Klivlenda da prema državnom zakonu imaju legalne načine da se odreknu novorođenčadi ako smatraju da ne mogu da ih odgajaju. Norman je za WKIC rekao:

“Tu smo da pomognemo ljudima u najgorim danima njihovih života. Obučeni smo da prihvatimo bebu i organizujemo transport do zdravstvene ustanove za njegu majke”, rekao je Norman za VKIC.

Prema zakonu Ohaja, ako roditelji smatraju da ne mogu da se brinu o novorođenčetu, mogu ga ostaviti u lokalnom sigurnom utočištu bez kazne sve dok se to učini u roku od 30 dana od rođenja djeteta.

Uzrok i način smrti ostavljenih beba nisu saopšteni, ali su obavljene obdukcije.

Policija nije navela ime majke.


Тагови: