Napao stjuardesu

Objavljen snimak incidenta u kojem je muškarac pokušao otvoriti vrata u avionu

 • Izvor: Kurir
 • 08.03.2023. 09:40

Muškarac po imenu Fransisko Severo Tores (33) uhapšen je i optužen nakon što je navodno pokušao da otvori vrata za hitne slučajeve aviona Junajted erlajnsa usred leta i napao stjuardesu na letu Los Anđeles-Boston, izvijestio je BBC.

Naime, nasilnik je upotrijebio slomljenu kašiku kako bi napao stjuardesu, nakon čega ga je policija uhapsila na međunarodnom aerodromu Logan u Bostonu.

U trenutku kada je posada u pilotskoj kabini vidjela upozorenje da su vrata "deaktivirana", let Junajted erlajnsa trebalo je da sleti za manje od sat vremena.

Stjuardesu su zamolili da provjeri o čemu se radi, te je tada otkrila da je kvaka za zaključavanje vrata pomjerena iz potpuno zaključanog položaja i da je klizač za slučaj nužde deaktiviran.

Kabinsko osoblje odmah je posumnjalo da je Tores pomjerio kvaku, jer je ranije viđen kako se šeta pored vrata.

Kada se dogodio incident sa stjuardesom, rečeno je da putnik "predstavlja pretnju za letjelicu i da kapetan što je prije moguće mora da spusti avion".

Tores je ubrzo potom ustao sa svog sjedišta i uputio se prema stjuardesama.

Tada je nasrnuo na jednu od njih slomljenom metalnom kašikom i tri puta je udario u predjelu vrata.

Kako izvještava CBS, Tores je naveo policiji da je mislio da će stjuardesa da ga ubije.

Ministarstvo pravde je saopštilo je da se za ometanje i pokušaj ometanja članova posade aviona i službenika upotrebom opasnog oružja predviđa kazna od pet godina uslovno i novčana kazna do 250.000 dolara, pa do kazne doživotnog zatvora.

Tagovi:
 • 15:40 Serija:Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.